Krasznahorka


Nekünk nem csak milliós értékű műemlék, nem csak a múlt megkövesedett őrzője: nekünk a nyár szimbóluma, a együttlété, azé a helyé, ahol kelet és nyugat találkozik (és egyáltalán annak a bizonyítéka, hogy létezik ilyen találkozás égtájak között),  a nevetések szimbóluma, a hajnalig tartó éneklések szimbóluma --- azért sem írom le, hogy volt!

 A tűzvész elpusztította a tetőszerkezetet, és még nem tudjuk, mi minden esett áldozatául a vármúzeum értékes tárlatából. Krasznahorka büszke vára..... Soha nem lesz már olyan, mint régen, és mégis, örökké a régi marad....

-v-

2 megjegyzés:

  1. Az otthon egyik örök szimbóluma - bármilyen évszakban és napszakban érkezem is Rozsnyóra, amint meglátom a vár sziluettjét, tudom, hogy otthon vagyok... A sok száz év alatt túlélt már mindent, amit vidékeinken túl lehetett, reméljük, ezt is túléli, és újra büszkén fog várni bennünket haza is, táborba is!

    VálaszTörlés
  2. Legutóbb azt mondták, hogy a műtárgyak kb 90%-át sikerült megmenteni. Köszönhetően ezt a szoci alatt "betoldott" vasbeton födémnek - is! Azért szerintem ez jó hír. És az is jó, hogy máris elkezdtek mozgolódni, milyen módon lehet segíteni az újjá/újraépítésben.

    Mi is segíthetnénk azzal, amink van: kétkezi munka. Mit szóltok? Ha valaki tudomására jutna valami ilyesmi felkérés, plíz írjátok meg!

    VálaszTörlés