Cooltúra 2012

... Kafedikosokkal igyekezzél szimpatizálni, járjatok együtt Coolturizálni ...

Az előző két év hagyományaiból kiindulva, idén is megrendezésre kerül a Kazinczy Ferenc Diákklub kerékpártúrája, a Cooltúra. A hagyományt több szempontból is követjük. A túra célja továbbra is az, hogy két keréken, sportolás közepette ismerjük meg Csehország szép tájait, történelmi nevezetességeit, miközben az időt jó társaságban, esetleg új embereket megismerve töltjük el. A túra időpontja is tradicionálisnak mondható, hiszen hasonlóképp mint 2010-ben és 2011-ben, idén is augusztus végén kerül megrendezésre ez az 5 napos akció.
A pontos dátum pedig 2012. augusztus 29 - szeptember 2.

Lássuk a részleteket. Túránk 29-én, azaz szerdán délelőtt indul Nezamyslicéből, ahova Brünnből nagyon könnyű kerékpárszállítós vonattal eljutni. Az első napon Kroměříž történelmi szépségeit és Přerov  városát vesszük célba, ahol majd az éjszakát is töltjük.
Nemcsak biciklin-ülésről szól a Cooltúra :)

A második és harmadik napon Olmütz történelmi városa, állatkertje, parkjai vár ránk, majd a Morva folyó partján egy szép tájvédelmi körzeten fogunk áttekerni, egészen Litovel városáig, ahol lehetőség nyílik majd megtekinteni az ottani sörgyárat. Ezek után továbbállunk, meglátogatjuk Bouzov várát és a helyi trójai falovat.

A hét végére Boskovice várroma és városa, Letovice és Blansko megtekintése marad. Az egész túra záróakkordjaként pedig a Macocha-barlangot, a Punkevní jeskyně-t és környékét fogjuk megnézni, mely után letekerjük a maradék kilométereket Brünnig, ami a 2012-es Cooltúra végállomása lesz.

A túra (és a túrázók? :)) vége

A túra részvételi díja előreláthatólag 40 EUR/1000 Kč
Ez tartalmazza:
- a szállások költségét kempingekben (sátrak vagy faházak)
- egy kísérő autó benzinköltségét, ami tehermentesít minket a csomagjainktól
- minden nap reggelit és meleg vacsorát a táborhelyünkön

Ha szívesen csatlakoznál, akkor írj egy e-mailt a cseh.cooltura@gmail.com e-mail címre legkésőbb augusztus 17-ig vagy jelentkezz a +420 776 49 77 13-as telefonszámon. Naprakész tudnivalókért keresd meg fb-n is a túrát.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

A hozzászólásokat, véleményeket, kérdéseket a fenti mailcímen illetve telefonszámon várjuk.

Vavreczky Gábor

6 megjegyzés:

  1. Már csak nem egész egy hét, és mehet a "...tekerem, szerelem, tekerem..." :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már csak nem egész 5 nap.... Hajrá srácok, tekerjétek, (ne sokat) szereljétek, (de annál inkább) szeressétek!!!!... aztán... majd meséljétek el:) mert már megint csak szerettem VOLNA én is tekerni veletek:D

      Törlés
    2. Hát, én felajánlottam egy bicajt...
      De mindenképp elmeséljük, mint eddig mindig. Becsszó :)

      Törlés
    3. Huuhuuuu.. már csak kettöt kell aludni!

      Törlés
  2. Vége, lezajlott :(
    Viszont lehet várni a beszámolót - meg hát a jövő évi túrát is :)

    VálaszTörlés
  3. A beszámolót, azt különösen várjuk! :) Az írott verziót ugyanúgy mint a sör-kofola mellett megejtett, sok képpel és sok "és arra emlékeztek" felkiáltással kísért változatát... szóval, mikor? :)

    VálaszTörlés