A Diákhálózat tavaszi Hallgatói Parlamentje Füleken


Április 19-22-én Füleken tartotta tavaszi Hallgatói Parlamentjét a Diákhálózat. Mint már valószínűleg tudjátok, ezen a hétvégés találkozón a DH minden tagszervezete képviselteti magát és kiveszi a részét a DéHát, vagyis a mindannyiunkat érintő kérdések megtárgyalásából. Az említett kérdések részben a DH évente megvalósuló programjait érintik, úgymint FTDK, Szakmai gyakorlat, Dinamit, részben pedig aktuális eseményeket, vagy új, induló programokat céloznak.

A hétvége témáit és fejleményeit összefoglalni nehéz lenne, és úgyis mindenkihez eljutnak majd gyűlések, elnöki beszámolók formájában, vagy megvalósult programok alakjában, esetleg a dolgok menetében eszközölt kicsi, de efektív változások révén. Itt csak egy rövid, képes összefoglalót kínálunk az érdeklődőknek, s az ígéretet, hogy az esetleges kérdéseket (valahogy) megválaszoljuk:)



Kezdjük rögtön az ülnökkel, ugyanis idén új ülnöke lett a HP-nek, s újításnak tekinthetjük a képen jól látható munkaeszközöket is, melyek a HáPé lefolyásáért felelős ülnök munkáját hivatottak segíteni.
És hogy mégis hogy néz ki egy ilyen Hallgatói Parlament? Elengedhetetlen körülmény az U alakú asztal, pontosabban Ů alakú asztal, aljában a vezetőséggel, két száránál a tagszervezetek képviselőivel, a ° pedig a kihagyhatatlan kivetítő helye. 


Alelnöki beszámoló. Ugye mindenkinek ismerős a vásznon kivetített útlevél? Nem? Nem voltatok DH party tripen???


Gyűlés közbeni szünet. Ezt a kalapot sokan szeretik, de keveseknek illik valóban ennyire.

 

A Hallgatói Parlamentre megérkezett az Alma Mater legújabb, áprilisi száma is. Várakozáson felüli érdeklődés fogadta;)


Nem maradt azonban konkurencia nélkül a főiskolások és egyetemisták lapja, ugyanis  mi is elvittük magunkkal a Kafedik legkedvesebb háziállatát, a Sárga Szamarat.


A hosszú és felelősségteljes megbeszélések utáni esti lazulás alatt feltűnt, mennyi tagszervezetes  és DéHá Táboros póló fordul elő véletlenszerűen a jelenlévők ruhatárában. Középen a DH Tábor krónikájából Bettes István kandikál elő, valószínűleg nem DH táboros pólóban....


A prímet persze az a póló vitte, amelyiken zöld alapon fehér cikornyás betűkkel a KAFEDIK himnusza is szerepel, s ezen felbuzdulva rögtön el is énekeltük ezt a jelentős szerzeményt.


S hogy hányan is voltunk az utolsó napi fényképezkedésen? A füleki művelődési központ előtt álló kőtűkön átfűzött kőfakanál sem tudja talán..... Itt már talán páran arra gondoltak, elérik-e este az Avalát, és vajon milyen állapotban lesz 4-5 órás utazás után a hétvégéről csomagolt jókedv és barátságos hangulat, s megértieholnap reggel a tanár, hogy időnként igenis, közösségi okok állnak a mandulafeltáró ásítozások mögött......

fotók: Stofira Erik, vica

2 megjegyzés:

  1. Lehet találgatni, kiket szeretne ábrázolni az elejétől számolva a hetedik (remélem helyesen számoltam meg őket) kép? Vagy az élő személyekhez való hasonlóság pusztán véletlen? :)

    VálaszTörlés
  2. találgatni mindig lehet;) de nyúl nem volt velünk, sem pöttyös csiga, sőt ikrek sem.... a többiek... hmmm.... célirányos véletlen? minden (hátsó) szándék nélkül persze...

    VálaszTörlés