DH party trip


Mit is tegyünk, hogy a szemeszter utolsó, idegtépő, „nemszeretjük“-időit a felmérők és egyéb tennivalók szempontjából a lehető legsikeresebben, a saját idegállapotunk és energiatartalékaink szempontjából pedig a lehető legtakarékosabban, legkíméletesebben vészeljük át? Nem nehéz különböző, mikor inkább, mikor kevésbé működő stratégiát kidolgozni ezekre az időkre.
Alhatunk például sokat, tanulhatunk sokat, próbálhatjuk esetleg megőrizni a lelki nyugalmunkat és nem stresszelni semmi miatt. És a leghasznosabb amit csak tehetünk, hogy energiánk, életkedvünk nagy részét befektetjük, hogy azt aztán kamatosan kapjuk vissza. Hogy hogyan? Ó, hát erre igazán lenne egy-két (ööö, pontosabban 7 ) konkrét ötletem.

Talán természetes, hogy így december hatodika táján megszaporodik a bulik száma (ugye a Mikulás is kellemes indok a szórakozásra), de amit én ajánlanék az egyedi, eddig még nem próbált eseménysorozat, amelynek -szinte biztos vagyok benne- folytatása is lesz. Nevezhetjük Mikulás buliknak, nevezhetjük szemeszterzáró buliknak, mega-multi-DéHás rendezvénysorozatnak, kinek-kinek ízlése szerint, a lényeg úgyis azon van, hogy a Diákhálózat 7 tagszervezete együtt készít valamit, valami nagyszabásút, valami „finomat“.

A pozsonyi november 23-i magyarbuli szolgálhatott egyfajta kóstolóul azoknak, akik kételkedtek volna még abban, hogy érdemes meglátogatni a DH-s bulikat. A zenéért DJ Peter volt a felelős, akit néhányan megismerhettünk már „a Táborban“. Lassan már tiszteletbeli DH-zenefelelőssé lépett elő, tehát nem a véletlen műve lesz, ha a nagy Mikulásváró rendezvénysorozat során több helyen is feltűnik mint „az a valaki, aki a zenét szolgáltatja“.

 A bemelegítő pozsonyi akció után -és megfelelő regenerációs idő eltelte után- december elsején érdemes Budapest, egészen pontosan a Kamra mulató (Lőrinc pap tér 4) felé venni az irányt, ha szeretnénk kiszakadni a szürke hétköznapokból. A Kaszás Attila Diákkör (KAD) szervezésében készül az a buli, amely hivatott az egész buli-stafétát elindítani. Azon kívül, hogy Budapest és ismerősök és jó zene (DJ Peter ismét), az est fénypontja a Mikulás érkezése lesz, aki ajándékkal teli puttonnyal érkezik, ám virgács is akad nála!

Ha már staféta, akkor úgy illik, hogy a következő nap is legyen valami hasonló horderejű esemény. Ehhez csak Brünnbe kell eljutni. Itt december 2-án a Kazinczy Ferenc Diákklub (KAFEDIK) avatja fel az elsőéves tagjait, szóval ha még nem hallottál arról, miből is áll a hagyományos brünni avatás, úgy most itt az alkalom, hogy azt a saját szemeddel lásd. Jó szokáshoz híven az avatásnak a „Palacsákon“ lévő Terč ad otthont. A megjelenő „gólyák“ avatásán kívül itt is van esély arra, hogy büszke tombolanyertesekké váljunk, illetve reméljük a Mikulás nem mondja le a megbeszélt időpontot és nem is téveszti el, hová kell megérkeznie, hogy kiossza zsákjából az ajándékait. (Itt meg kell jegyezni, hogy a Mikulás zsákját előtte persze fel kell tölteni, szóval amennyiben van valaki kiszemelted, akit szeretnél megajándékozni, nincs más dolgod, csak viszonylag olvashatóan ráírni a csomagocskára az illető nevét, ismertetőjegyét, szóval valamit, ami alaján beazonosíthatjuk majd azt odaadni az illetékeseknek, hogy becsempésszék a Mikulás-zsákba. Szerintem kedves meglepetést lehet így szerezni). A zenéért itt is DJ Peter felel majd.

Brünnben bizony így közlekedik a Mikulás
December harmadikán mindannyian felkerekedhetünk DJ Peterrel Prágába, ugyanis a strahovi 11-es klubban az Ady Endre Diákkör (AED) is megtartja a maga Mikulásváróját, a szórakozni vágyók legnagyobb örömére.

Mindannyian emberből vagyunk, így tudjuk, hogy néha a pihenés sem árt meg, ezért december 4. hivatalosan is pihenőnappá lett nyilvánítva, hogy aztán újult erővel vethessük bele magunkat az utazásba, szórakozásba. Hogy hol is folytatjuk?

December 5-ére érdemes Nyitrára látogatnunk, a  naOZZZay klubba. Újabb buli, újabb alkalom a találkozásra régebbi és (mivel valószínűleg a bulimaraton alatt kerül nem egy) újabb barátokkal. És csak figyelmeztetlek, minél hamarabb érkeztek, annál jobban jár a pénztárcátok! Fél 11 után felértékelődik a jegyek ára :)

Nyitra után a képzeletbeli térképünkön Kassa felé indulunk, itt ugyanis december 6-án igazi Mikulásnapi magyarbulit tart a KIKELET. Mikulásnapon igazán elvárható a közönségtől, hogy piros-fehér hangulatban legyen. Készüljünk így és olcsóbban jutunk be a buliba.

A logisztikai része nem volt teljesen átgondolva a rendezvényeknek, -de ez legyen a legnagyobb problémánk- ugyanis a december 7-i esemény már ismét a nyugati végeken vár megrendezésre. Ha tehetitek, a maratont zárjátok Nagyszombaton az NDK-val (Nagyszombati Diákklub). Ők a nagyszombati karácsonyi vásárba invitálják a népet, forralt borra, kicsi Nagyszombattal való ismerkedésre. Talán egy kicsit nyugodtabb akció, dehát a sok buli után nem lehet rögtön visszaülni suliba, kell az átmenet.

Mi a véleményetek? Vonzónak hangzik? Akkor még egy kicsit fokozom... Több bulin szeretnél részt venni? Akkor gondolkozz el a buliútlevél kikérésén. Nem, nem viccelek... ilyen létezik... vagyis fog. Amelyik buliban megjelentél, kapsz bele egy pecsétet, és ha a közvetlenül utána következő buliban ezt felmutatod, ingyen jutsz be ide. (Nem rossz, ugye?) Ha elvetemültebb vagy, és már két pecséted van, (szintén a legutolsó bulikból) akkor az ingyen belépésen kívül még ajándékot is kapsz a tagszervezetek által meghatározott és felajánlott dolgok közül. (Azért, ez sem utolsó :)) Engem személy szerint rendkívül érdekelne, lehet e az egész bulimaratont abszolválni a maga fizikai, biológiai szempontjából, illetve, hogy lesz e ilyen elvetemült vállalkozónk, aki ezt bebizonyítja.

Végszóként talán csak annyit, hogy minden pontosabb és aprólékosabb információért keressétek az adott tagszervezetek honlapjait, a party trip facebook-oldalát, a brünni avatás fb-jét vagy a DH honlapját. Az egész rendezvénysorozat értetek van, tehát fontoljátok meg és gyertek minél többen, terjesszétek, beszéljetek róla, hívjátok rájuk el az ismerőseiteket, hiszen megéri. Nem is beszélve arról, hogy bár álmosnak érezheted magad a hajnalba nyúló éjszakák után, de ezek azok a dolgok, amik megmaradnak jó érzésnek, emléknek.

3 megjegyzés:

  1. mega-multi-DéHás parti!!!! emberek, toljuk közelebb ezeket a városokat.....

    VálaszTörlés
  2. Manapság, amikor Prága-Kassa is "csak" 12 óra, az egész DH parti trip (gyors számolás után) kb 28 óra utazással teljesíthető. Sok? Szerintem nem, ha jó a társaság :)
    Igen jó kezdeményezés, buli(k)ra fel!

    VálaszTörlés
  3. egy fontos, lényeges tudnivaló maradt ki a cikkből, mégpedig, hogy -legalábbis a brünni- bulira ha lenne valamilyen konrét zenei kívánságotok, akkor azt http://www.kafedik.net/forum.php?thread=10 ezen keresztül juttassátok el a dj-hez.

    VálaszTörlés