Végre újra Mega7vége!!!!

Négynapos kultúrsaláta a Kafedik jóvoltából. Zene, emberek, koncert, tánc, színház, túra, vidámság, tavasz, napsütés! Gondosan válogattuk, illesztgettük, tervezgettük, hogy mindenki megtalálja a neki valót.


Az idei Mega7vége már szerdán elkezdődik, ugyanis úgy döntöttünk, részévé tesszük a költészet napját, április 11-t is. S hogy milyen a Költészet napja Kafedik módra? Hááát, van benne egy kis tea, ha lehet gyertyafény is, vannak benne versek persze, de minden más is, amit csak fel lehet olvasni, aztán még szorulnak bele nyelvi játékok is, és érdekes vers-szülemények is..... Kreatívan kihasználjuk közben a Palacký kollégium párhuzamos programját, ezzel is emelve az est fényét:) S ha a múzsák a közelben tartózkodnak, és nem fukarkodnak a csókokkal azon az estén, akár mi is alkothatunk valami rímeset (vagy rémeset? kedv csinálónak álljon itt egy limerick Varró Dani tollából: Volt egy úr, lakhelye Mozambik,/fenéken harapták a zombik./Faggatták: „Nagyon fáj?”/Azt mondta: „Ugyanmár./Eleve is volt már azon lik.”)....

Aki tehát csatlakozna hozzánk József Attila szülinapját ünnepelni, szerdán 18:30-tól megtalál minket a Palačákon. Teáspoharat hozzon mindenképpen, de hozhat verset is, regényt, vagy novellát, vagy csak egy jó kecskerímes mondókát!  

 
Csütörtökön zenét és bulit hoz a Mega7vége. Hajnalig tartó koncertre invitálunk hát, mégpedig a Favál klubba. Akik követték a Sárga Szamár blogját tudják azt is, hogy ezen az estén ünnepélyesen kihirdetjük az idei címlapfotó verseny ("Kapd le a Szamár elejét!) győztesét. Nyerni azonban sokkal többen fognak ezen az estén, ugyanis újra lesz tombola, melynek fő díja egy kétszemélyes ingyenjegy a július 10-15 között zajló DH táborba!!!!
Az estét a nagymegyeri Undermind nyitja 20:00-kor, 22:00-től pedig a dunaszerdahelyi Csak Van zenekar felelős a hangulatért. Éjféltől aztán kedvenc lemezlovasunk, DJ Peter zenél, és zenél hajnalaig, zenél reggelig, úgyhogy ne siessen senki se haza erről a buliról!
Mint már megszokhattátok, a DJ-től előre is lehet számot kérni, mégpedig ezen a listán:)


 
Mi jöhet még? Nos, pénteken színházi előadásra és táncházra invitáljuk a Mega7vége vendégeit. Ilyés Lénárd egy monodrámát, Alessandro Boricco Novecento című művének adaptációját adja elő nekünk 18:00 órai kezdettel. És hogy ki volt az a Novecento? Hát, a világ legjobb zongoristája... 


Színház után ne menjen senki se messzire, ugyanis a Bicskás zenekar már hangolja a hegedűt, brácsát, nagybőgőt! Az előző esti koncert izomfájdalmát nem is lehetne jobban megszűntetni, mint egy kiadós néptánc esttel. 
Mindkét program megvalósításában nagy szerepet vállalt a CsMMSz brünni alapszervezete, támogatását ezúton is köszönjük! 

Már a tavalyi Mega7végén felfedeztük, hogy a rendezvényt csakis egy túra tudja igazán megkoronázni. Legyen tehát az i-n az ippen, a tortán a gyertya, jegenyefán a veréb, cseresznyén a šlahačka a szombaton következő túra. Az idei túra célja Lednice, egy mesés kastély és annak udvara, parkja. Az érdeklődők reggel 10-re érjenek a brünni főpályaudvarra (jelszó: a vonat nem vár....!)


Aki mégsem szeretne túrázni, még mindig ne mondjon le az aktív pihenés lehetőségéről, ugyanis 10 órai kezdéssel a Palacsák A03/5. termében összemérheti ping-pong tálentumát a prágaiakkal. 


Reméljük, mindenki talált kedvére valót ebben a tavaszi kultúrsalátában, és minél több akción találkozunk. Itt lehet FB-on csatlakozni az eseményhez, itt pedig röviden áttekinteni a honlapunkon. Hozzatok szomszédot, testvért, barátot, hisz a szórakozás akkor az igazi, ha minél többen vesznek részt benne!!!! 

Mindenkit nagy szeretettel várnak:
 a szervezők


Mi ott leszünk! 
-v-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése