Boldog szülinapot, bátyó! :)


Április utolsó hétvégéjén ünnepelte a KAFEDIK nagytestvér, az Ady Endre Diákkor fennállásának az 55. évfordulóját. Ezen nemes alkalomból 3 napos ünnepségsorozattal várták a régi és jelenlegi diákokat a prágaiak. Persze mi sem hiányozhattunk erről a jeles eseményről.          

Az egész vidámság egy hagyományos „Hrádek-sörözéssel” kezdődött csütörtökön a volt és jelenlegi diákokkal, Zsapka Attila és Madarász András koncertjével egybekötve. Remélem, mindenki ott volt és együtt szórakozott, mivel ez része volt a Közös DH(s)öröm fedőnevű akciónak. Aki nem tudná, annak elárulom, hogy ez egy összdéhás rendezvény volt ahol a 3 ország 7 diákszervezete együtt sörözött. Igaz, voltak némi fennakadások a skype-os kommunikációban, de sebaj, majd legközelebb. Bízok benne, hogy mindenki jól érezte magát, nem csak Prágában, hanem mindenütt. Elvégre szeretjük a sört :)

A legnagyobb öröm a söröm :)
A pénteki nap az emlékezés jegyében telt. A Prágai Magyar Kulturális Intézetben egy remek kiállítást tekinthettünk meg, amely képekben mutatta be az AED elmúlt 55 évét. Részesei lehettünk Lacza Tihamér Sziget a szárazföldön című könyve bemutatásának, amely egy AED nagymonográfia. Ha valaha is részt vettél valamelyik AED rendezvényen, nagy valószínűséggel még magadat is megtalálod ebben a csodálatos műben. 


Nagyon jó volt meghallgatni az AED volt elnökeinek visszaemlékezését a klubra és magára a prágai diákéletre. Az ezt követő fogadáson elfogyaszthattunk pár „koblihát” és pár pohár finom magyar bort, majd akár hajnalig néptáncolhattunk a Nyitnikék tagjaival. Hát és mit mondjak, ott voltunk a végéig.

Az egykori AED elnökök
Szombaton városnézés volt a program, majd este a Nagytalálkozó. Itt tényleg mindenki ott volt, akinek csak egy kicsit is szívéhez nőtt ez a város és szívesen találkozott rég nem látott bajtársaival. Fellépett az erre az alkalomra újra összeállt régi Nyitnikék, majd őket az újak követték. Lenyűgöző volt látni mennyi odaadással és szeretettel táncoltak ezek az idősebb nénik és bácsik.


Az est fénypontja az óriási szülinapi torta bemutatása és persze egy pohár bor melletti elfogyasztása volt. Meg kell hagyni, nagyon ízletes volt a torta és a lányok is nagyon kedvesek voltak a kiosztásnál. Igaz, a gyertyák elfújásánál akadtak némi gondok, mert akárhogy is fújtuk nem akartak elaludni :) A közös koccintás után a hajnali órákig folytatódott a mulatozás.

Még egyszer boldog születésnapot, további jó munkát és kitartást. Még sok-sok Szép évet és rengeteg közös rendezvényt. Számítunk Rátok. Éljen az AED!

A KAFEDIK delegáció

1 megjegyzés:

  1. Jó is volt, most még jobban sajnálom, hogy az "ötvenesre" nem jutottam el :(
    Csak a teljesség kedvéért, az utolsó képen látható emberkék:
    - hátul: Kovács Roli, Fekete Laci
    - középen: Csekes Attila, Melecske Ákos, T.Kovács Gergő (ők hárman már "Prágát erősítik"), Badin Viktor
    - elöl: Badin Eszti

    VálaszTörlés