Megkésett üzenet a XXXI. Gímesi Művelődési Táborból

Rezegnek az ablaktáblák, olyan erős a basszus. Behallatszik DJ Peter zenéje, miközben ezt a cikket írom, s ha nagyon akarom, látom is a színpad előtt táncoló tömeget. Időnként bejön néhány szervező, vagy egy-két bátrabb gólya a média sátorba, vagy csak megszólal egy walky-talky, és valaki jól beleénekel.... 

 Nem áll módomban közvélemény-kutatást végezni az ügyben, ám úgy érzem, jó a hangulat odakint. Holnapra meg aztán már tényleg nagy eséllyel foszlik szét minden nemű félszegség! Jó a zene, jó a vacsora, jó egymásra nézni, jó tudni, hogy ha visszatérünk egyetemi városunkba, ismerős arcok jönnek majd szembe az egyetem folyosóin, jó tudni, hogy lesz kihez fordulni tanácsért „egyetemes” dolgokat, szálláslehetőséget, brigádmunkát illetően, és jó elképzelni az újabb és újabb közös bulikat.... jóság ez a tábor! Mindenkinek csak ajánlanám, de hát az a helyzet, hogy vannak diákvárosok, ahol jóval később fedezik csak föl az elsősöket.


Lehet, épp a volt osztálytársaitok azok, akik magényosan sétálnak most egy számukra idegen város utcáján, vagy reménytelenül belegabalyodtak az egyetemi bürökrácia labirintusába. Ti már ismeritek a DH-t, a JAIK-ot, a JUGYIK-ot, meg az NDK-t is, sőt nem csak az arctalan szervezetet, hanem személyekkel, elnökkel, alelnökkel buliztatok együtt, de mi legyen azokkal, akikre nem mosolygott ekkora szerencsével a gímesi gólya?


 Pedig annyira egyszerű a dolog! Elég csak beszélni pár szót. Arról, mire jó egy ilyen gólyatábor. Arról, mire jók (és jók? na?) a diákklubok. És arról, hogy Pozsonyon, Nyitrán és Nagyszombaton kívül is léteznek diákklubok!


Prágában az idén 55 éves Ady Endre Diákkör várja a magyar diákokat. Ha mást nem is jegyeztek meg erről a klubról, azt semmiképp ne feledjétek, hogy a március 15-ét ebben a városban ünnepli a legtöbb felvidéki egyetemista. Na nem mintha a nyitraiak nem ünnepelnék! Csak hát – ők is Prágában teszik azt;)

Biztos ismertek olyanokat is, akik Kassán, ebben a kelet-szlovákiai metropoliszban folytatják tanulmányaikat. Nehogy elkerüljék a Kikeletet, akik tüzes magyarbulikat szerveznek ebben a városban! Aki még többet szeretne hallani erről a szervezetről, kérdezze csak Élit, vagy Kovács Attilát!

Budapestre is sokan mennek egyetemre Szlovákiából. Bár azt gondolnátok, semmi szüksége istápolásra egy magyarföldre érkező gólyának, mégis segíthet, ha ügyes bajos dolgaival, Kofola-nosztalgiájával sorstársakra talál. Várja őt a Kaszás Attila Diákklub, röviden a KAD, hogy közös beszélgetésekkel, bulikkal és más jósággal tegye szebbé a napjait.

Aztán tudjátok-e, hol tartották fogva nyelvújító ősapánkat, Kazinczy Ferencet? Naigen: Brünnben. Talán ki is találjátok, minek a rövidítése a KAFEDIK, de lehet álmotokban sem gondolnátok, hogy ez a diákklub rendezi a legtöbb éjszakai túrát a DH-n belül;) És hogy kedvenc állatuk a Sárga Szamár (sargaszamar.blogspot.com), talán tényleg nem hiszitek el:)


Nos, rajtatok is áll, hogy minél több ismerősötök élhessen át olyasmi, vagy hasonló diákos bulikat, mint Ti itt, a Gímesi Táborban. Talán csak egy-két szavatokba kerül!

Hát igen, tessék csak terjeszteni a híreket, hadd jusson el minél több elsőshöz, hogy nincsen ám maga a világban:) És nem csak neki lehet ám szüksége segítő kézre, hanem szépen lassan (általában csendesen és észrevétlenül) fordul a kocka, és magának a diákklubnak, a szervezőgárdának, vagy akár egy sárga négylábúnak lesz hirtelen szüksége életerős, tettvággyal és kreativitással teli elsősre;) Segítsetek hát, hogy ez a hír eljusson hozzá!

képek: http://www.facebook.com/gimesitabor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése