Sárga Szamár - live edition

Négy notebook az asztalon, a pincérnő éppen kihozza a rendelést. Presszó, latté tejszínhabbal, sör, kofola. Kicsit bajban vagyunk, hogyan is férjen el mindez a kis kávéházi asztalon, de nem megoldhatatlan a probléma. (várj, odébb tolom itt ezt a poharat. emeld csak fel egy kicsit a gépet! így. jó.) Nyilván azt kéne tisztáznom legelőször, hogyan kerül a Szamár a kávézóba. De hát evidens, hogy sárgán.


Brünn tele van kávézókkal. Brünn tele van nagyon jó kávézókkal. Félreértés ne essék, valójában azt sem tudom, milyen az igazi kávé. Sőt, talán meg sem bírnám inni. Most a kávézókról beszélek. Ahová az ember belép, és otthon érzi magát. Halk fény, óvatos zene. Kisasztalok. Emberek. Újságok. Kitárt notebookok. Jegyzetek, ceruzacsonkok. Mintha szüntelenül készülne valami. Talán érhtető, hogy nem a csili-vili tükörkávézókról beszélek. Jó, lehet, néha talán túl alternatív, vagy túl intellektüell az én kávézóim közönsége. Sőt az egyik helyre kifejezetten hipszterek járnak (meg én). De én valahogy ilyennek képzeltem R. Sheldrake morfikus terét* (nem kéred a kekszet a kávéhoz? elvehetem?), ahogy szinte a levegőben ropognak a gondolatok, és ha az ember nem figyel, úgyis hamarosan firkálni fog, és zárásig marad, mert még mindig lesz mondani valója, vagy mert anyira érdekes, amit a másik mond.... Lehet, a kávéillat teszi.... vagy a halk fény.... vagy a zene.... Vagy az összes együtt.


Szóval elhatároztuk, hogy ezzel a kávéillattal - ami úgyis serkentő hatású -, kicsit fölpörgetjük a Sárga Szamarat. Ezért ül most itt mellettem Tema, Kati és RolKo, ezért a négy notebook az asztalon. Szeretnénk cikkeket írni, úgy, hogy azokba még több élet keveredjen. Meg egy kis brünni éjszaka, odakintről az ablakon túlról. És a falak között kialakult atmoszféra lenyomata..... (még egy kofolát, legyen szíves.) Erről szólnak a Sárga Szamár - live edition cikkei. Bármiről is írunk, keveredik belé egy kis tejszín, vagy egy halk koccanás, ahogy a csésze a tányérkához ér.....
Még egy dolgot hozott ez a kávéházi kiruccanás sárga négylábúnk javára: mostantól szerethető lesz a http://www.facebook.com/SargaSzamar címen is, ahol mindig figyelmeztet majd az új cikkek megjelenésére.


Mno igen.... kb. eddig jutottam, mikor valahogy spontán beszélgetésbe kezdtünk az asztal körül, és még a hazafelé útra is maradt mit mondanunk. Így, jóval zárás után szolgálom föl a cikket, tejjel, tejszínnel, cukorral, kávéhabbal.


*Ez egy ilyen ezotéria határát súroló koncepció. Mint a telekinézis. Nem kell túl komolyan venni, de metafora szintjén nagyon kellemes használni.

8 megjegyzés:

  1. ha ilyen hatásos, akkor még több ilyet.. de történhet olyan, hogy annak ellenére se jön ihlet, hogy ott a kávéillat, "entellektüell" környezet stb... ?

    VálaszTörlés
  2. nem vagyok robot2012. október 19. 9:26

    jó cikk. csinálok belőle egy teaser trailert: a vica szereti a kofolát

    VálaszTörlés
  3. a falk a legjobb :)))

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik a cikk :) ... hipszterek kávézója (meg én) ... sok magyarral találkoztam akik nem követik a 9GAG-et és nem ismerik a hipszter kifejezést. Lehetne erről is egy cikk: "Hipsters, gotta swag" avagy "YOLO, who need anything, when I have swag"

    VálaszTörlés
  5. ó, kedves inQ, én sem követem a 9gag-et.... azt a cikket viszont jó lenne megírni... hmm.. nem lenne kedved hozzá? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó mintha ezt már hallottam volna valahol :D , megpróbálok időt szakítani rá. De még sose csináltam ilyet, szóval nem tudom mi szerepelhet benne, mi nem , illetve mekkora térfogata legyen, meddig van határidő vagy ilyesmik, milyen formában íródjon.

      Törlés
    2. vajon hol? O.O külj egy mailt a sargaszamar@gmail.com-ra és elmondom a részleteket:) igaz, 3 napig nem leszek neten, de utána annál inkább;)

      Törlés