Szemeszternyitó hétvége - vidámabban nem is kezdődhetett volna a félév!

"Hallod, majdnem olyan, mint valami őrült szertartás!" - lihegtem a koncert után egyik ismerősöm fülébe izzadtan, levegő után kapkodva. A válasz egy mosoly volt, egy korty sör, majd ismerősöm a karnevál-jellegű események pszichohigiénés hatásait ecsetelő kiselőadások teljes mellőzésével ennyit mondott: "Naja, kis időre átléptünk a profánból a szent időbe."



De ez már szombaton volt, s mint tudjuk, a hétvége péntekkel kezdődik. El is kezdődött rendesen, olyan 9 (21:04) körül, amikor már alig akadt üres hely a Puxpub téglás boltívei alatt, sziák, puszik, ölelések, hogyvagyok amerre csak néztem. Már ezen az estén megérkezett Brünnbe a DH party trip szele, szárnyán pedig az első utasok Nyitráról, Budapestről, Komáromból, Prágából, de megérkezett a DH elnöke is, és a nagy népszerűségnek örvendő Keszi Brigád.

Ahol ennyi az utazó, ott bizony útlevélnek is kéne lennie, és higgyétek el, volt is egy halommal! Hófehér hasán a DH logója díszelgett, s a határátkelők helyett a diákklubok pecsétei virítottak benne. Nem hiszitek? Akkor már ezért is kár volt kihagyni a szombati duplakoncertet, pedig a pecsételgetés még csak a kezdet volt, aztán jött a zene, a buli, és a somlói galuska! Legközelebb viszont szerezzetek be egy ilyen partyútlevelet, mert tulajdonosa, ha felmutatja az egyik diákklub buliján kapott pecsétet, ingyen juthat be a másik diákklub következő akciójára - például tegnapi vendégeink a holnapi nyitrai magyarbuliba!


A "szent" idő lassan érkezett, talán pont akkor, mikor a Renton and the Error Jam a húrok közé csapott, vagy akkor, ahogy egyre nőtt a tömeg a színpad előtt (vagy akkor, mikor a szesztilalom alól fölmentett alkohol lassan feloldódott a vérünkben?). 


És fokozódott. Ahogy egyre többen lettünk. Sokasodtak a mosolyok, őrült ritmusba kezdett a zene. És fokozódott. Hat fiatal srác játszott a színpadon, ki tudja mennyi fiatal tombolt a színpad előtt. És fokozódott. "Nem bírom tartani a ritmust!" - olvastam le a mellettem táncoló szájmozgásából, de nem bírta abbahagyni sem. Őrült, játékos zene hömpölygött a színpadról, őrült, játékos forgatag a színpad előtt. Vezetett a hegedű, a bor, a pálinka ( ;) ) Ősi ritmusok, vidám fordulatok. A Bohemian Betyars koncertje.....


Hogy meddig tartott volna a jó hangulat, ha nem szól közbe a Favál fáradó semélyzete, nem sejtem. De ha Dj Peter-en múlott volna, mi még, azt hiszem, most is a parketten ropjuk! 


Nagy köszönet srácok a szervezésért, a részvételért, a koncertért, a zenéért! Remélem, nem kell sokáig várni egy következő találkozásra:)

a legkitartóbbak....;)

fotók: INNEN:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése