Most....

Tři ocásci.... még soha nem jártam ebben a kávézóban. Bár igaz, nem is rég nyitották meg, Tema szerint. Azért is szeretem ezeket az estéket, mert újabb és újabb helyeket ismerek meg. Nem egyeztünk meg benne, hogy romkocsma-e. Minden asztala más, méretre is, kinézetre is. Székekből sem sok egyforma található idebenn, és a csillárok örökre elvarázsoltak (hogy jobb, ha villanóval fényképezem, vagy ha anélkül?), és az egyik asztalkán félbe hagyott kötések állnak, nagymamásan a gombolyagba szúrt tűkkel.... (figyu, Tema, akkor nem írok többet erről a helyről, te majd úgyis bemutatod a cikkedben...)

villanóval és anélkül



Mintha nagymamám teáskészletéből kortyolgatnám az illatos kakukkfű teát.. Új emberek jönnek a belső, különböző üvegekkel berakott ablak melletti asztalhoz. (Mikor jön már a pincérnő?) A zene és az emberi beszéd finom egyveleget alkot....

ablak-üveg
 
Azt hiszem, egy ideig ez az utolsó ilyen estém. Csak remélem, hogy minden marad a régiben - hogy Tema, Kati, Tóth Peti és Alfa továbbra is felkutatják majd Brünn érdekes kávézóit, és hogy összeülnek majd, hogy megragadják a "hely szellemét" - kávéhabot, sörkorcsolyát, teaillatot, színes viaszos üvegek fényét.. Sőt, annak örülnék csak igazán, ha éjszakába nyúló tevékenykedésüknek követői lennének! Csak egy e-mailbe kerül, kedves olvasók, és Ti is részt vehettek a következő kávézó meghódításában!

nagymamám teakészlete volt ilyen

És pár szót arról, hogy mi ez a végrendelkezés (mi van, búcsúlevelet írsz?). Még nem fejeztem be a sulit, és nem is férjhez megyek, csak... Budapestre. Négy hónapos szakmai gyakorlat egy nevelési tanácsadóban. Szóval nem igazán írok majd brünni cikkeket, leszámítva azt a párat, ami még a fejemben van. Arra gondoltam viszont, hogy ha lenne rá igény*, írhatnék valami olyat, ami ott lesz aktuális nekem..... Ami a témákat illeti, hozzászólásban segíthettek kitalálni. Most főleg pszichológiai cikkekre gondolok, hiszen az lesz a dolgom Pesten. Írhatnék mondjuk a hiperaktivitásról.... vagy az intelligencia tesztekről.. esetleg (!!!!) az iskolaérettség vizsgálatáról;) vagy személyiségzavarokról....

fénytea
Nos, asszem fizetünk. Legközelebb?



* ha tényleg van igény, azt onnan tudom meg, hogy a cikk alatti JÓ gombocskára legalább 33 szavazat érkezik - igérem, figyelni fogom;)
képek - ezúttal sajátjaim

4 megjegyzés:

  1. 33 nélkül nem lesz pszicho-cikk? Ó, hát akkor rajta, emberkék, én szeretnék ilyesmikről olvasni :)

    VálaszTörlés
  2. szívesen írnék anélkül is, de azért látnom kell, hogy nem magamnak írom;) hány szavazattal is nyerte az előző címlapfotó verseny győztese a a pályázatot? szerintem meg tudjátok csinálni!

    VálaszTörlés
  3. jééé! jövök énis Pöstre Vica! :) Brünn betámad...

    VálaszTörlés
  4. jééé!!!! hova? hol? mit? most van az, hogy a brünniek szétáradnak a világban:D

    VálaszTörlés