JóMód van a DH-ban :)

Az elmúlt hétvégén egy újabb testvért kapott a KAFEDIK és így már 8 tagszervezet alkotja a Diákhálózat nagy családját. A komáromi Jókai Mór Diákkör lett az új családtag.







A Rozsnyó melletti Jabloncán április 4. és 7. között tartotta a Diákhálózat rendes tavaszi ülését, a Hallgatói Parlamentet (HP). Mint DH tagszervezet, természetesen a KAFEDIK képviselői is részt vettek ezen a jeles eseményen. Az ülés a tagszervezetek beszámolóival kezdődött csütörtök este, ahol Matyi beszámolt az elmúlt féléves tevékenységünkről és felvázolta jövőbeli terveinket. Mindenkit sok szeretettel meghívott legnagyobb eseményünkre, a már a jövőhéten kezdődő Mega7végére.

A több napos gyűlésen természetesen a DH elnök és az egész elnökség is beszámolt munkájáról és ismertette terveit a közeljövőre. A programkoordinátorok szintén kiértékelték a már lefutott projekteket és ismertették a még ránk várókat. Nagy hagsúlyt kapott az idei Gombaszögi Nyári Tábor, ahol minden eddiginél színesebb felhozatal várja majd a táborozókat július 16-21 között. Hétvégétől már elérhető a tájékoztató honlap is.

Az ülések alatt felmerültek olyan témák is, mint a nemrégiben közzétett felmérés a Csehországban dolgozókról és tanulókról, új koncepció kidolgozása a Felsőoktatási Tájékoztató Körútra és a középiskolások számára futó DiNaMit átértékelése. Idén a DH összes tagszervezete összefog majd, hogy augusztus 21-25 között nagy szeretettel várhassa Gímesre az új egyetemistákat a Gólyatáborba.

Az idei Hallgatói Parlament érdekessége volt még egy 2 napos tréningprogram. A résztvevők a programszervezői és forrrásteremtési képességüket javíthatták játékos formában. A képzést a TANDEM n.o. szakértői tartották. A képzéseken és a HP egészént részt vettek a Besztercebányán tanuló magyar diákok képviselői is, akik úgy látják, hogy most érett meg az idő arra, hogy akár ott is egy diákklubot alapítsanak. Szorítunk nekik, hogy sikerüljön!

Döntés született arról is, hogy a DH megújítja partnerségi szerződését a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatával és átértékeli a lehetséges szorosabb együttműködést. A Diákhálózat 7 tagszervezete egyhangúan DH tagszervezetté szavazta a komáromi diákokat és a környékről származó egyetemistákat megszólító Jókai Mór Diákkört.

JóMóD, üdv a csapatban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése