Szerda, csütörtök, meg a hétvége

Brünn egyre távolodik, fut velem a busz a napsütésben. Hiába a könyvek, a betervezett "hasznos" tevékenységek listája, szinte minden figyelmemet beszippantja az ablakon túl ragyogó világ. A még üres, de sokat ígérő mezők táblái, az ég felé tárulkozó csupaszka, de már kacérkodó fák, a mindent beterítő, buján zöld fűszőnyeg. Jajj, az áprilisi, élettől duzzadó levélkék ellenállhatatlan látványa! Szinte hallani a zsibongásukat. Pár centis testükben ott feszül, elemózsiaként szépen becsomagolva, az egész évre szánt, a majdani félméteres szárnak, virágnak szóló energia. Lehet ilyenkor nyugton maradni?



Naná, hogy nem! Menni kell, sétálni, ugrálni, énekelni, kacagni és táncolni kell most! El kell dobni a téli csigaházat, megkeresni a régi barátokat, kitárulkozni a napfénynek és az egész világnak! Megy velem tovább a busz, sóvárogva nézem a tájat. Még jó, hogy jön a szerda, a csütörtök, meg a hétvége.... A Mega7vége!

Az idei már a harmadik a KAFEDIK nagy tavaszi kutúrsalátájából, talán az eddigi legnagyobb (de nyugtával dicsérd a napot). Már szerdán (április 17.) elhozza a hétvége fuvallatát a Skleněná louka teázójába. Ezen az estén megtudhatjuk, melyik kép lett a multi-kulti fotópályázat győztese, és megcsodálhatjuk a beküldött fotók egy részét. Bizonyos szempontból talán ezek lesznek a legjobb képek a mezőnyből, ám ez a szempont a zsűri sajátja, mindenki szabadon dédelgetheti a magáét! A multi-kulti est szépsége, hogy megemlékezünk alkalmával az április 11-ei költészet napjáról is. Mivel egy gyönyörű, kerek születésnap esik erre az évre, az est amolyan kis irodalmi börzdéjparti is lehetne, száz apró gyertyával, jókívánsággal, habostortával Weöres Sándor részére. Ne tévesszen hát meg senkit a melankólikus meghívó kártya, valódi multi-kulti kavalkád lesz, ahol mindent kétszer mondunk el, všechno řekněme dvakrát!

Csütörtökön – de hisz már biztos tudjátok -, csodálatos vendégünk lesz a Faválban. Készítsétek a bulizós cipőtöket, mert hajnalig nem megyünk haza (de talán utána se....)! Bemelegítést az Undermind tart nekünk, elhintve az eufória magjait, hogy kicsírázzon és virágot hajtson a jókedv, mire színpadra lép a ---- de hisz tudjátok! A Magashegyi Underground! Érthető, hogy ilyenkor nem lehet leállni reggelig, elhívtuk hát DJ Petit is, varázsoljon nekünk zenét, amíg csak el nem megy az utolsó éjszakai busz is.

Mielőtt még túl sok lenne a jóból, nyúljunk egy másik összetevő után, nem véletlenül ennyire sokszínű az idei kultúrsaláta! Pénteken színház vár ránk, hogy eljussunk Ilyés Lénárddal a nagyon lentről nagyon fel, és talán vissza – ahogy az Algernon effektus diktálja. Ha maradna némi feszültség, ami megesik egy monodráma után, padlóba döngölhetjük vagy világba sikíthatjuk habitusunk szerint – hegedűszóra táncolva a Thalia étterem szalonjában (remélem, lesz, aki megforgat engem is;).

Kiégtek az ízlelőbimbók, elsöpört mindent a tavaszi nagy robbanás? Itt az idő a felépülésre. Hol máshol, mint a természetben. Túra (mit túra? kirándulás, séta, világjárás, tavasz-látogatás, friss levegő gyűjtés!) Cséfalvai Gábor vezetésével.

A feljebbi kínálatban persze egyáltalán nem merül ki a Mega7vége valós eseménytára. Már meggyőződhettetek róla, hogy mind a programok szervezői, mind a résztvevők nyitottak a spontán változások és a megturbózott ötletek iránt. Az éjszaka reggelig tart, mint tudjuk, a reggel meg még mindennek a kezdete csupán;)

Csintalanul készülődik buszom ablaka előtt a világ. Alig várom, hogy jöjjön a szerda, a csütörtök, meg a hétvége..... A Mega7vége. Találkozunk? ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése