Az alapok




Mivel is lehetne kezdeni egy igazi magyar ételt? Hát hagymával!

Igen, ez a kis gumó sok–sok étel alapköve. Nézzük is mit, hogyan csináljunk vele.
Miután meghámoztuk a föld e kis csodáját, apró kockákra vágjuk. Első iteráció – félbe vágjuk a rétegekkel párhuzamoson. Második lépésként a fél hagymát pszeudocsíkokra vágjuk. Ezután a kést vagy a vágott alanyt vízszintesen π/2 radiánnal elforgatva kicsi kockaszerű alakokra vágjuk.
Gratulálok kedves olvasó, eljutottál arra szintre, amikor már a tűzhelyet is beizzíthatod.


Továbbá szükségünk lesz egy edényre és némi zsiradékra. A zsiradék lehet növényi, illetve állati eredetű is. Ki–ki saját ízlése szerint választhat. A munkamenet ezután a következő:
  • az edénybe a zsiradékot felforrósítjuk
  • a forró olajon hőkezeljük a hagymát[*]
Ugye, nem is nehéz. Az alap kész is van.


[*]
aranybarnára sütjük :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése