Amíg a sátor be nem á-zik-zik


Hívtam, olvasson Micimackót  a Sárga Szamár sátorban, de a horgolt virágocskák jobban érdekelték. Végülis gyönyörű, színes virágocskák. Milne bácsi biztos megértené.
„Nyáron nyaralok, télen telelek, kérdezz bármit, s én megfelelek, nyáron nyaralok, télen telelek, villanyt a fába ingyen szerelek“ – dúdolgatom a könyvecske egyik Karinthy által fordított versecskéjét, s lám, az említett olvasósátor szőnyegén épp az éjszakai megvilágításon dolgozik a tábor egyik villanyszerelő önkéntese. Jobbra Kangát és Zsebibabát idéző párbeszédek szűrődnek át a baba-mama házikó teraszáról, miközben színes labdákkal csurig töltött medencében üldögél két apróság. „Nézd, átjött hozzád egy cica“ – mondja egy következő Zsebibaba, és masnis papucsban továbbtipeg egy márványcsíkos kismacska után. Balra a Médiasátor baglyai kevergetik a kávéjukat, míg Stubi egy tábla előtt magyaráz. „Ma még nem húztunk“ – közeledik hangos zsivallyal egy népes csapat, talán épp Nyuszi rokonai és üzletfelei érkeznek személyükben napi üzenetet húzni a Szamártól. Malackát keresem, és már látom is, ahogy nyakig festékesen ágaskodik az egyik házikó tövében, s kukoricasárga csillagokat fest az ablakokra. „Valaki kölcsönvette a teniszlabdámat és még mindig nem hozta vissza“ – csípek el egy mondatfoszlányt Tigristől, akinek, úgy érzem, kissé összekócolták a csíkjait. Ebben a pillanatban Róbert Gida is megszólal, selymes hangon magyaráz egy megafonba. Füles az egyetlen, akit alig ismerni föl, hisz ehéten napsárga derűvel várja látogatóit szalmával bélelt kuckójában.... 

Kissé elfárasztott az elmélkedés, meg is éheztem talán.... Úgy érzem, itt az ideje kiballagni a Százholdas Pagonyba, akarom mondani, a Királyrétre, hátha akad a Gorilla Grill almáriumában egy kis enni való.

írta: vica
fotó: Gombaszög.sk

1 megjegyzés: