Előadás a Bátor Táborról Brünnben: új köntösben


 november 26, szerda

Biztos sok helyről, s sok oldalról hallottál már a Bátor Táborról, esetleg elmentél már ilyen előadásra is… Akár igen, akár nem a válasz, itt helyed! 
Hogy miért?

- egyrészt mert új emberek fognak most teljesen új megközelítésből mesélni a táborról,
- mert 2015 olyan újdonságokat hoz a tábor életébe, amik téged is érdekelhetnek,
- mert a december 4-i KAFEDIK Mikulásbulin extra meglepetést kap, aki részt vesz ezen az alkalmon,

s még sorolhatnánk az okokat, de inkább tégy egy próbát, s gyere el!!

Hogy milyen érzések is kavarognak egy önkéntesben a tábor után, arra talán itt olvasható egy nagyon megkapó írás Tegdes Tamás tollából:


„Van, hogy az embert annyira tenyerén hordozza a sors, hogy úgy szövi az útját, hogy Bátor Tábor önkéntes lesz. Először látja a honlap színesen mosolygó képeit, esetleg hall valami hihetetlen, eltúlzottnak tűnő történeteket, majd a képzésen találja magát egy boldog, pezsgő fergeteg közepében, és a szemekből ugyanaz a szikra néz vissza, mintha titkon mindenki tudná, hogy azért jöttek most össze, hogy együtt, magukon túllépve álljanak össze egy csodává. Aztán eljön a turnus, és megjön az első gyerek és te tudod, elvesztél a hétköznapoknak, már semmi sem lesz olyan, mint régen. Amikor egy félszemű kislány tekintete és beteg arcocskája miatt csak féloldalas, őszinte mosolya felülírja benned annyi ember sok évnyi röhögését, olcsó vigyorát. Amikor látod, hogy egy féllábú hintázó gyerkőcbe több életigenlés szorult, mint templomnyi embertömegekbe, ott rájössz, hogy itt tényleg nem a test számít. Szép vagy, beteg vagy, romossá tette a tested az élet, na és akkor? Most nem számít, lélek vagy, és van egy hetünk egymásnak. Te magad többé leszel, figyelemmé válsz, és játék lesz az élet, a gyerekek boldogsága, mosolya lesz a célod, hogy segíts felejteni, gyerekké lenni a pillanatban. Együtt élvezitek a hetet, próbálsz minél többet adni, de közben annyit kapsz, tanulsz és végleg csalódsz minden szóban, mert olyan keveset tudnak elmondani arról, amit megéltetek együtt. Mikor búcsúztok megöleled, mindannyiukat megszeretnéd ölelni, az egész világot, zsigerien érzed, hogy létezel, élet van!"


Ha további beszámolókat szeretnél olvasni önkéntesek tollából, itt megtalálod!
Nagyon várunk, gyere el s találkozzunk! 

A cikket a Bátor Tábor szervezői írták.
Az eseményhez a facebookon is csatlakozhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése