Háború?


Pengeélen táncolunk. Vajon mi kell ahhoz, hogy háború robbanjon ki? Vajon mi kell ahhoz, hogy háborút robbantsunk ki? Ezeket a kérdéseket boncolgatjuk májusban.

Szerda este érkezik a legfrissebb Sárga Szamár.



Egy ópiumfüstös lebuj hangulata (Lebuj a Lidickán, 26. oldal) megihletett, és úgy döntöttünk, irodalmat csinálunk. Titeket invitáltunk írásra egy irodalmi verseny keretén belül. Az első alkalommal, ebben a számban, HÁBORÚ címszó alatt egy versből, egy novellából és egy drámából csemegézhettek (Ópium #1, 10. oldal). Hogy melyik lesz a verseny győztese? Pár napon belül megkezdődik a szavazás itt, a blogon.

Szeretitek a háborús filmeket? A Filmsarok a huszadik század nagy égéseit feldolgozó filmtörténeteit veszi górcső alá. Lehet-e egy háborús film autentikus? A filmgeekek ismét összecsapnak, Gergő és Csiki érvelnek pro és kontra (Háborús hazugságok szélesvásznon, 6. oldal, Csiki kontrázik, 8. oldal).

De lesznek hőseink is. Az egyik egy futballfüggő, akivel május 15-én pénteken élőben is találkozhattok. Addig szolgáljon ízelítőül egy rövid beszélgetés fociról, könyvekről és újságírásról (Egy futballfüggő válaszai, 18. oldal). A másik hős Valentino Rossi, akiről Edison regél (VR46, 22. oldal). 

Ezenkívül elrepülünk a kenguruk földjére (Oroszlánia, 22. oldal), főzünk (Gulyásokk, 24. oldal) és vállalkozunk (Egri ifjúsági csere, 27. oldal), internetet kuruzslunk (Zö internetvörk, 16. oldal), majd tovatűnünk Kazinczyval (2/2, 14. oldal)...


Kellemes, füstös hangulatú olvasást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése