Ópium #1: kezdünk!

Egy füstös kis kávézóban tepert le minket a múzsa: irodalmat kell írni. Sőt, nem pusztán írni, hanem - hogy életet varázsoljunk a betűkbe - versenyt hirdetni. És milyen lesz az, amikor a Sárga Szamár irodalmi versenyt hirdet? - tettük fel a kérdést, miközben odébbhessegettük a kávézó levegőjében terjengő füstöt. 
Olvassatok az Ópiumról, azaz a Sárga Szamár irodalmi versenyének első felvonásáról és arról, hogyan kapcsolódhattok be ti is.

A verseny menete nagyon egyszerű: minden egyes alkalommal egy előre meghirdetett központi témára várjuk írásaitokat. A legjobb írások megjelennek az újságban, majd a blogon szavazás indul a nyertes kiválasztásáért.


Az első forduló témája: HÁBORÚ.

Ha már kezedbe került a papírszamár májusi kiadása és fellapoztad a 10. oldalon, rátalálhattál az első fordulóban részt vevő három írásra - egy drámára, egy versre és egy novellára. Olvastad őket, és kiválasztottad a kedvencedet? Szívesen tudatnád másokkal is, neked melyik tetszett, esetleg azt is megírnád miért? Lehetőséged lesz erre, mégpedig egy szavazás keretén belül, itt a blogon. Hétfőtől szerdáig ugyanis minden nap megjelenik majd egy írás itt a szamár online felületén is, ahol egy tetszik-gombnyomással leadhatod a szavazatodat, és akár hozzászólást is írhatsz. Természetesen az az írás lesz a nyertes, amelyik a legtöbb szavazatot kapja.

Kellemes irodalmazgatást.

Ó tényleg, hogy miért ópium? 

...egyrészt a füst és füstös hangulatú kávék alkotásra serkentő hatása miatt, másrészt Thomas de Quincy mottója alapján:

„Minden erős szenvedélynek az a természete: minél tovább tart, annál inkább erősödik.”
részlet az Egy angol ópiumevő vallomásaiból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése