Ópium: befejeztük a harmadikat, kezdjük a negyediket!


Az Ópium nevezetű firkászverseny harmadik fordulóját csütörtök este, helyi idő szerint (Spolekban és sörben mért) 10 órakor zártuk le, miután a vörös hajú pincérnő felvette az utolsó rendelést a maradék sörökre, kakaóra és két rumos teára és mi megtárgyaltuk, vajon morálisan helyén való-e, hogy a szerző a saját alkotására szavazzon, nos az akkori állás szerint ezt a nagyon-nagyon szoros végeredményt volt szerencsénk felállítani:



4. hely: Szobatársasjáték, szerzője Gyurász Marianna (6 szavazat)
3. hely: Lakórém, szerzője N. Tomi (7 szavazat)
2. hely: Jelentés X, szerzője G (8 szavazat)

Az 1. helyen, tam-tam-tamm, dobpergés, tam-taramtamtammm, azaz az első helyen hatalmas izgalmak közepette holtverseny alakult ki, ezért, mit tehettünk mást, ketté osztottuk a pexesót, s a vele járó hírnevet és dicsőséget:

1. hely: Szolnoki töredékek, szerzője Demjén Gergő, és
1. hely: 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, szerzője Legyetlen, mindketten 9-9 szavazattal!

Gratulálunk a nyerteseknek, nyereményük fél-fél csomag pexesó, amelyet egyaránt ajánlunk lakótársaik szíves figyelmébe.
Véget ért tehát a harmadik forduló! Köszönjük mind az öt szerzőnek, hogy megörvendeztették alkotásaikkal az újság és a blog olvasóközönségét, s hogy ezzel növelték az olvasottságot és az általános szavazókedvet, és azoknak is, akik részt vettek a szavazásban! 
Nos, aki valamiért lemaradt volna egyikről vagy a másikról, az se csüggedjen, hiszen egy újabb fantasztikus hírrel szolgálhatunk számára (ez a cikk már csak ilyen): indul a negyedik forduló, azaz Ópium #4.

A szabályok ugyanolyanok mint eddig, tehát: egy központi témára várjuk az alkotásokat, mindenfajta műnembeli és műfaji megkötés nélkül (vers, próza, dráma), akkora terjedelemben, hogy elférjenek az újság hasábjain. Azokat a műveket, amelyeket április 30-ig elküldtök a sargaszamar@gmail.com címre, megjelentetjük a májusi nyomtatott Sárga Szamárban. A verseny utolsó szakasza pontosan ugyanúgy mint eddig, egy blogos szavazás lesz, ahol egy héten belül minden nap megjelentetünk egy-egy művet.
A negyedik forduló központi témája pedig:

TÉBOLY.



Várjuk az alkotásaitokat! 

A csütörtöki KV-zásról hamarosan bővebben is olvashattok itt a blogon.


3 megjegyzés:

  1. Szegény Béla milyen gyönyörü kitüntéseket kapot

    VálaszTörlés
  2. A sárga szamár meg Lo béla valaki Budárnak nevezi és még valaki Bugárnak ö teszi szerencsétlenek a magyarokat....................

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kedves Civa! fogalmunk sincs, mit jelent ez a hozzászólás, viszont a Sárga Szamár egy politikailag semleges felület. Köszönjük a megértést!

      Törlés