Képzelt (valós?) riport egy Kafedik tisztújító-gyűlésről...

Történt pedig az Úrnak 2011-ik esztendejében, annak is tizedik havában, hogy szólott vala az Kafedik Elnök, "légyen pedig ez hó 18. napján néktek módotok a választásra." És minden úgy történt, ahogyan azt mondotta vala... Az gyülekezőnek színhelyéül az U Prokopu termei szolgállottak, azhol is igencsak szép számban jelentek meg az diákok, hogy tarisznyáik és zsebeik legmélyéről kihalászott utolsó koronáikat is sörre váltsák.

Talán megbocsájtjátok, ha (mondjuk rá, hogy) krónikás létemre sem folytatom a beszámolót ilyen fennkölt, magasztos stílusban. Hiába, Kazinczy olyannyira megreformálta a nyelvünket, hogy most aztán ember legyen a talpán, aki képes ilyen ékesszólóan, ugyanakkor érthetően fogalmazni. (Így hát ilyen kis mitugrász krónikás-segédtől ez igazán nem várható el, igaz? )

Ahogy az már a Kafedik háza táján szokás, illetve ahogy azt az alapszabályzatunk is kimondja, a szervezet tagjainak legalább a felének jelen kell lennie ahhoz, hogy a közgyűlés döntésképes legyen, ámde, ez a lehetetlennek látszó probléma áthidalható egy órácska várakozással, utána már a jelen levő tömeg is jogosult arra, hogy az összes tag nevében döntést hozzon. Így tehát a "hivatalos" kezdés után egy órával szépen el is kezdődött a gyűlés. Úgy látszik, az Elnökség kifejezetten nagy hangsúlyt igyekezett fektetni az elsősök tájékoztatására, tehát pici kalandozás után a Kafedik történetében rátértünk a jelenre, illetve az elmúlt évre. A megrendezésre került programok felsorolása után a szervezet anyagi helyzetéről is esett néhány szó. A szavazás, elnök illetve elnökségválasztás menetének ismertetése után az Elnök és a két Alelnök "négyszemközti" megbeszéléseket folytatott (volna, ha az egy teli teremben lehetséges volna) az általuk potenciális jelölteknek vélt egyénekkel illetve az aktív-tag toborozás sem maradhatott el.

Az elnöki posztra az eddigi Elnökön kívül más jelölt nem jelentkezett (ebből következik, hogy mindenki megelégedésére és jól végzi a dolgát? :)), így a kötelező két-harmados többséget nem volt nehéz megállapítani, tehát Hortai Feri maradt további egy évre a Kafedik elnöke. A következő betöltésre váró poszt az Ellenőré volt. Ide teljesen új ember kellett, hogy kerüljön, tekintve, hogy a posztot eddig ellátó Németh Ildikó tanulmányai befejezése után megvált Brünntől -és a Kafediktől :(. Badin Viktor ellenjelölt nélkül lett megszavazva erre a pozícióra. Az Elnök folytatta a múlt évben elkezdett "hagyományt" és szintén két alelnököt jelölt ki, a "tapasztaltat" és az "újat, aki majd beletanul", előrelátóan gondolva a jövőre. Tehát az egyik alelnök Kovács Roli maradt, Fekete Laci helyét pedig az elsős Mihály Mátyás tölti majd be. Csere történt még a webmesterek személyében, Sághy Tamás (Gyík) megőrizte eddigi pozícióját (és a weblap forráskódjának titkát :)), Halász Dávidot pedig Páldy Sanyi váltja. Estélyi Kitti a pályázatok írását ezután már csak a háttérből fogja szemmel tartani, így a felelősséget azokért Havran Kati és Badin Eszti vette át. Új "udvari fotósa" lett a Kafediknek Forró Barnabás (és a Nikon :)) személyében. A gyűlésen aktív tagok is jelentkeztek szép számmal, reméljük, ez a kezdeti lelkesedés kitart.

Körülbelül így lehetne a közgyűlés eredményeit dióhéjban összefoglalni. A Sárga szamár nevében álljon itt egy gratuláció a régi-új vezetőségnek, és reméljük, széppé teszik sok finom akcióval ezt az évünket is.

ui. Mindenkitől elnézést kérek, akit valamilyen okból elfelejtettem volna megemlíteni, sajnos csak az emlékezetemre tudtam támaszkodni, az pedig az évek múlásával egyre gyengül ugyebár.
ui2. Hatalmas köszönet és hála a cikket díszítő fotóért a Barninak!
ui3. Bár a gyűlésen nem hangzott el, de most önkényesen megemlítem (ugyanis nekem hiányzott a gyűlésből) a Sárga szamárért felelős személyt, aki ha nem lenne, nem olvasnátok itt ezt a bejegyzést. (Ölelés Pestre!)

1 megjegyzés:

  1. sok erőt, kitartást, lendületet és jó ötleteket kívánunk a megújult vezetőségnek! (és természetesen megértő tanárokat és kedves pincéreket;)

    VálaszTörlés