Nem csak kenyéren és vízen....


Tudtátak, hogy a brünni Morva Galéria állandó tárlatai minden hónap első péntekén ingyen látogathatóak?


Amíg nem mutatnak a 3D mozikban középkori faládákat, szecessziós bútorokat, hordozható mini-oltárokat, sem domborműves papi palástokat, érdemes ezeket a műremekeket megtekinteni élőben, az Iparművészeti Múzeumban. November 4-én, a hónap első péntekén (és ugyanúgy minden hónap első péntekén), akár ingyen is megnézhetitek az állandó kiállításon szereplő műremekeket. Ez a kedvezmény pedig nem csak az említett múzeumra, hanem a brünni Morva Galéria összes állandó tárlatára vonatkozik. Az említett tárlatok több épületben, az Iparművészeti Múzeum épületében, a Pražákův palác nevet viselő palotában és a Helytartósági palotában tekinthetőek meg.

a látképen kettő is szerepel a fent említett épületek közül - ki találja meg? :)

Akinek sikerült fölköltenem a kedvét, látogasson el a MG honlapjára annak téridő koordinátái és egyéb információk megszerzéséért. Kellemes időtöltést kívánok, és ne feledjétek:

Nem csak kenyéren és vízen él az ember!

vica

2 megjegyzés:

  1. Jó tudni. Főleg hogy pénteken lehet menni. És jövő héten éppen első péntek van. Amúgy első szerda is, szóval füleljetek.
    Amúgy a Pražákův Palác-to nem lehetne lefordítani Prágaiak palotájára? :)

    VálaszTörlés
  2. Ja, szóval aki Brünnben van akkor, nézzen el:)
    Elméletileg le lehet fordítani.... csak nem néztem utána, hogy nem családnév-e. Mármint a "Pražák" család palotáját is jelentheti. Ebben az esetben ugye nem fordítunk....

    VálaszTörlés