Csibész Arccal Kacsintva - beszélgetés a Csak Van zenekarral

Még mielőtt Brünnbe ért volna a Csak Van zenekar, hogy a Mega7vége programjaként fellépjen, mi már lecsaptunk rájuk kérdéseinkkel.


* azt hallottam, hogy soha semmilyen zenekartól nem szabad megkérdezni miért: ezésez a neve. én azért megpróbálom.... Miért Csak Van? 

>> A nevünk rövidíthetné akár azt is, hogy CSibész Arccal Kacsintva Vonzzuk A Nőket. ;) 

*együttesetek egyszerre született a 21. századdal. mégis... hogyan kezdődött? (mármint.. milyenek voltak a kezdetek.... játszottatok előtte is valahol?) 
 >> Gimiben alakultunk, és az első évek az alakulás körüli buktatókkal, útkereséssel teltek. Volt pár tagcsere, és végül öten lettünk, mint a hét mesterlövész, amikor kettőt már lelőttek közülük. Ez a felállás az évek alatt megszilárdult, és mi is szerves egésznek érezzük. 

*saját számaitokat "optimista, vidám rockzene" elnevezéssel illetitek.... mi jellemző még rájuk /rátok? 
>> A zenekarban jókedv és derűlátás uralkodik, ami általában látszik is. Ezenkívül jellemző ránk négy diploma, egy doktori cím, egy tolószék, a nyilvánosan vállalható szelíd, valamint a nyilvánosan vállalhatatlan gonosz humor. 


*hogyan telik a nem sztárzenekarok önmagukból építkező, dolgos élete? 
>> Hétközben teljesen különleges életet élünk, érdekesebbnél érdekesebb munkákat végzünk. Az eközben születő zenei ötletek a hétvégéken tartott próbákon válnak "építőanyaggá". Az önmagunkból építkezés azt jelenti, hogy mi sem mehetünk fel lifttel a szamárlétra helyett, az ismertségért és az elismertségért koncertről koncertre meg kell dolgozni. Ennek hátránya, hogy a kivívása sokáig tart, az előnye viszont az, hogy a kivívottsága is tartós, és nem felejtődik el a tévéműsorral együtt. 

*vannak példaképeitek? (ki/kik?) 
>> A zenei ízlésünk tagonként változó, az egyik sikerünk, hogy mindezeket a hatásokat nagyjából egységes stílussá tudtuk ötvözni. Nagy közös kedvencek a Queen az AC/DC és Charlie. Ezek nélkül biztosan nagyon más lenne a zenénk. 

*merre tovább? (zenében, életben, koncertben....)  
>> Zenében igyekszünk hagyományt teremteni abból, hogy lemezt adunk ki; szeretnénk két éven belül megismételni ezt a bravúrt. Ami a koncerteket (és a médiát) illeti, magyar zenekar vagyunk, így természetesen minél szélesebb magyar közönséghez akarunk eljutni. Szerencsére ez nem is olyan kis területet jelent.

*üzentek a brünni diákoknak valamit koncert előtt/után? (mit?;) 
>> Azt üzenjük nekik, hogy minden dolognak a jó oldalát keressék, és akkor a jég hátán is meg fognak élni. És ne hagyják figyelmen kívül az ezer szálat, ami haza köti őket; ez látszólag nem túl fontos dolog, de valójában olyan, amit szinte lehetetlen túllicitálni.

*köszönöm a válaszokat, és remélem, fergetegeset bulizunk együtt 12-én!!!!!

 * vica
>> Szabó László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése