Költészet napja, Kafedik módra

"Egy veréb ma nem csinál kutyából gólyákat."
- pedig egyszerű.

Végy egy termet, mindegy hogy teázó, vagy koleszos TV-terem az. Töltsd meg tea-illattal, gyertyafénnyel, told kör helyett tíz-szögbe a kettesével összetapasztott (iker)székeket, és várj. Páran biztosan megérkeznek. Lesz otthoni pogácsa, kölcsön teáspohár, és lesz pár könyv is. Hisz azért csináltad:)


Hányan is voltunk? 10-en? 15-en? Aki megszámolta, egészítsen ki:) Vagy elég, ha valaki tudja, hány szék van a Palacsák A03as, 1. emeleti TV-termében - no, pont annyian (illetve egy kis időre 1-el többen is:) voltunk! Az "ős-könyv legendával" kezdtük, és rímhányó Romhányi versbravúrjaival meg Lackfi János (át)költeményeivel, majd a hírhedt limerick-ekkel és Varró Dani Boci-boci tarkáival folytattuk. Az est "fényét" tovább emelte (?) a koleszon tartott Light-show, ám maradandóvá mégis csak közös versünk teszi a találkozást. Megalkotásában, igaz, csak a legkitartóbbak vettek részt, de az eredmény, ímhol, magáért beszél:

Aki másnak vermet ás, túros lesz a háta
bagoly mondja verébnek, ne vegye magára!
Ajándék lóba csak hálni jár a lélek
addig járj a kútra, míg takaróid érnek.

Borsót hányni csúnya, fess ördögöt a falra!
Kata megy Mohamedhez, ha ő is akarja.
Olcsó hústól nem látod erdőben a fákat
egy veréb ma nem csinál kutyából gólyákat.


Aki ismerősnek találja a vers sorait, ne lepődjön meg, inkább próbálja megszámolni, hány közmondást használtunk fel a műremek létrehozásához (hozzászólásokban lehet tippelni:) !
Aki pedig nem szeretne egy egész évet várni egy hasonló összejövetellel, ne féljen szólni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése