John Lennon, Michael Jackson, Surefire M6, Kláštorné červené,Vilémovice, Jedovnice, Cecepisice.



30 méter, 15000 méter, 250 méter, 3XX méter, 600 méter. 15:00, 22:30, 4:15, 1:00, 0:20. Ez nem más, mint a jövő heti szombati éjjeli túra.
NÉZZEM CSAK
Milyezitt?



Blansko. Nagyjából olyan 25-30 kilóméterre van Brünntől, autóval, szigorúan Jehnicén keresztül rövid idő alatt vígan eljut ide az ember. Úgy, hogy közben ha kedve támad, egy nagyot autózhat a szerpentineken. Na de nem ez a lényeg itt, hanem a bányató, ami mindjárt a vasútállomás mellett van. Vasútbuziknak külön élmény, hogy a tóparttól 3 méterre haladnak el a vonatok a forgalmas korridoron.



Valószínűleg sokat bányászhattak itt, ugyanis a tó mély, körülbelül harminc méter. Két-három métert lehet úgy bemenni, hogy a víz fokozatosan mélyül, aztán hirtelen 30 méter, az ember alatt búvárok a tófenéken. Viszont a víz rendkívül tiszta, sokak szerint a legjobb természetes fürdőhely a környéken. Ez így is van, rengeteg ember jár ide, nyáron tömött a part melletti betonsáv. A tó másik oldalát egy meredek sziklafal határolja, ahonnan akár ugrálni is lehet a vízbe, különböző magasságokból. Ennyit lehet mondani a tóról, must have/experience. Többet talán már csak John Lennon (lent) vagy Michael Jackson (fenti képen jobb oldalt a fehér folt a sziklán) tudna mondani/énekelni.?



Szóval az esemény valamikor délután négykor kezdődne Blanskoban fakultatív programmal - aki akar, az fürödhet, aki nem, az bemehet a városba. Ha jól emlékszem, Blanskoban van egy vár/várrom, ami megtekinthető.
Az éjjeli túra sötétben kezdődik. Pont ezért fürdés után következik a megérdemelt kocsmázás - sörözés, evés, stb. Kipihenjük magunkat szépen, de igazából csak elfáradunk és elálmosodnuk a sok sörtől, na de ez lesz a poén! Nem zseléből vagyunk, összeszedjük magunkat, és 22:30 indulás Macocha felé. A múlt évi éjjeli túra tapasztalataiból kiindulva ebben az évben is a túrabor a Kláštorné červené, a borok cheeseburgerje. Szar bor, de mégis pont olyan az íze, hogy mindenkinek bejön. Emlékszem rá, hogy múlt évben ketten megittunk egy egyliteres üveget nagyjából fél óra alatt. Annyira transzparens ital, hogy az ember már-már tudat alatt issza. Csak annyit vesz észre, hogy egyre jobb a hangulata. Azt nem tudom, hogy milyen lesz az út a szakadékig, hagyjuk magunkat meglepni. Akár még 1-2 geocache is becsúszhat a jelenségekbe és a történésekbe.
Macochát már mindenki ismeri, na de milyen lehet full sötétben? Lelát-e az ember holdfényben? Levisz-e a Surefire M6, aminek nagyjából 250 méter a hatótávolsága? Milyen lehet letolni egy autót a szakadékba, és nézni, ahogy esik 3XX métert?
A végállomás pedig Jedovnice, vagy Vilémovice, ahonnan kb. 4:15-kor megy vissza busz Brünnbe.  A maradék, megválaszolatlan adat - azokat majd élőben a túrán. 

Időpont: 2012.6.16, valamikor délután, még nem tudom. A túra hossza kb. 15km, csak az jöjjön, aki kibír éjjel, fáradtan ekkora távot. Ha szar lesz az idő, akkor elmarad, és átcsúszik egy másik dátumra vagy júliusra. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon várom, menjünk, menjüüüünk:)

    VálaszTörlés
  2. nem vagyok robot2012. június 11. 11:24

    lennon meg jacko? miafa, kísértetek is lesznek?
    whoyougonnacall

    VálaszTörlés
  3. pelcepisi cucumentation2012. június 12. 20:36

    Blanskoban minden van. Jacko és Lennon is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye azért együtt indulunk el Brünnből holnap? mivel érdemes Blanskoba utazni?

      Törlés