Nyár közepén Brünnben

Azt mondják, nyáron egész más arcát mutatja a város. Azt mondják, ilyenkor nyugalom van, csend. Ilyenkor, azt mondják, hazamennek Brünnből a diákok. A rosszmájúak ehhez hozzáteszik - Szlovákiába. Nade mi a helyzet a valóságban?


Diákok ide, diákok oda, talán mégsem eszi meg az embert a dögunalom.. Igaz, a Shakespeare tiszteletére rendezett nyári ünnepség vasárnap befejeződik, ám nem ez volt az egyetlen nyári érdekesség.

Holnap kezdődik például a 23. nemzetközi gitárfesztivál Kevin Gallagher (USA), Enrique Munoz (Spanyolország), Andrea Vettoretti (Olaszország), Tali Roth (USA) és Edin Karamazov (Bosznia és Hercegovina) részvételével. A fesztivál keretén belül augusztus 15-én egy ingyenes koncertet is adnak a résztvevők (4 órai kezdettel az új városházán - Domonkos tér 1.), este pedig a Paco Serrano y Grupo Flamenco de Andalucia csábítja a Spilberk udvarába az érdeklődőket.


Keddenként érdemes a Denisovy sady környékén ólálkodni az esti órákban (19:03), lányoknál előnyös a szoknya viselete. Ingyenes swing oktatás zajlik ugyanis olyankor, kezdőknek, haladóknak, egyaránt. Aki itt szeptember 30-ig végigtáncolja az összes kedd estét, talán a Savoy parkettjén is megállja végül a helyét.

A szerda és a péntek a szabadtéri mozié, legalábbis a Spilberk oldalsó udvarában. A vetítések este 9-kor kezdődenek, az érdeklődők fél órával a kezdés előtt, 80 kc-ért tudnak jegyet váltani a helyszínen.


Ha már a filmnél tartunk, a Scala is különleges nyári kínálattal rukkolt elő: augusztus minden napján "szimbolikus" 40 koronáért látogathatóak a 18:00 órai vetítések!

Augustus 11. és 15. között koncerttel és a Kino Art-ban tartott filmvetítésekkel érkezik Brünnbe a spanyol kultúra fesztiválja.

Persze, nem csak zene és film van a városban. Augusztus 17-én például újra blešák, azaz bolhapiac a Flédában. Aki szívesen keresgél régi, használt tárgyak között kincseket, vagy izgalmas helyi kézműves termékekre vadászik, nézzen el délután 3-tól!

Aki virító növénykülönlegességekre, vagy kisujjnyi, zöld bébibanánokra kíváncsi, nézzen el a Masaryk Egyetem Természettudományi Karának Botanikus kertjébe. 

Nos, diákok ide, diákok oda, akkor is van mit csinálni, ha már egyszer Brünnben érte az embert a nyár közepe. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor akkor is talál üres asztalt kedvenc kávézójában, ha elfelejtett előre foglalni;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése