Szerelemtelenül?

(Belép, szövegkönyvvel a kezében.)
(Belép, szövegkönyvvel a kezében.)

- Miért készülünk kortárs drámák felolvasására? 
- Mert készülünk, hétfőn este a Skleněná louka padlástermében. 
- Tessék minket tetten érni.


Azért, mert az Amargant Színházi Műhely felkért minket, hogy kapcsolódjunk be a projektjébe. Nem pusztán egy felolvasásról, hanem több felolvasásról van szó ugyanis, sőt - és ez az érdekessége az ötletnek - több helyszínen, ugyanabban az időpontban mutatják be ugyanazt a három drámát. 

Az Okuláré Projektnek már a negyedik évada a mostani, amely november 10-én este fog indulni. Minden évadban kéthavonta készül felolvasóest, vagy pedig, mivel a helyi szervezők teljesen szabad kezet kapnak az ötleteik megvalósításához, színházi bemutató is készülhet a darabokból.

Milyen drámák kapják a főszerepet? A szervezők minden alkalommal három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. Nem titkolt céljuk, hogy fiatal, pályakezdő drámaírókat népszerűsítsenek. A novemberi téma pedig SZERELEMTELEN, ahol az egyfelvonásosok témájaként az íróktól olyan férfi-női kapcsolatok kibontását kérték, ahol, valmilyen oknál fogva, hiányzik a szerelem. 

A nézők-hallgatók is aktívan bekapcsolódnak az estébe, hiszen ők kerülnek a döntőbírók szerepébe: a felolvasások után miden helyszínen megvitatják a látottakat és hallottakat, a közönség pedig eldönti, melyik volt az este legjobb darabja. A szavazatokat összesítik majd, és a legtöbb szavazatot kapott dráma szerzője a legközelebbi alkalomra is ír drámát. A novemberre felkért írók a már kétszer legnépszerűbbnek bizonyult író-rendező-színész Korcsmáros András; a POSZT-on Vilmos díjra jelölt ifjú tehetség, Németh Nikolett; és a CEU-n forgatókönyvíróként, Kolozsváron pedig színészként végzett színházi polihisztor, Lőrincz Zsuzsa.

Tehát a 
Skleněná louka  padlástermében, hétfőn este fél héttől várunk!
Az eseményhez a facebookon is csatlakozhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése