Hallgatói Parlament és műhelytábor Deákiban

Deákiban találkoztak október 27-30-án a Diákhálózat tagszervezetei. A Prága, Brünn, Pozsony, Nagyszombat, Nyitra, Kassa és tavasz óta immár a Budapest városában tanuló felvidéki magyarok diákklubjait összefogó szervezet egy fél napos képzéssel kedveskedett a klubok képviselőinek, mielőtt a nagy munka, a Hallgatói Parlament ülése elkezdődött volna.


a résztvevők


A gyűlésen minden tagszervezetet 5 fős küldöttség képviselte, ám valami szerencsés véletlennek hála a Kafedik vezetőségének 7 tagja is részt vehetett a gyűlésen. A Diákhálózatot elnöknője és alelnökei reprezentálták a Hallgatói Parlamenten, valamint megjelent a Diákhálózat által kiadott diáklap, az Alma Mater főszerkesztője is. Jómagam a szervezőkkel történt egyeztetés alapján, nyolcadik Kafedikosként vettem részt a gyűlésen. Egyéb elfoglaltságaim miatt csak péntek este érkeztem Deákiba, így lemaradtam a Tandem nonprofit szervezet által biztosított képzésről, a Hallgatói Parlamenttel egybe kapcsolt műhelytáborról.
 
A Hallgatói Parlament (röviden HP) ülése péntek este, egy súlyos bejelentéssel kezdődött. A megrendült bizalom, és a külső kritikák nyomására lemond a Diákhálózat egész vezetősége - jelentette be a DH elnöke, Kocsis Édua.
 
Az igazat megvallva, felkészületlenül ért minket a bejelentés. Átérezve a helyzet komolyságát, attól is tartottunk, nem sikerül a hétvége alatt döntést hoznunk, nem találjuk meg a megüresedett posztokra illő személyeket, vagy elhamarkodva, szükségből döntünk. Szerencsére voltak remek javaslatok, voltak belevaló személyek, voltak olyanok is, akik támogatták a bátrabbakat, mások jó borral, zenével segítették a kreativitást.

"Mondd, te kit választanál?"

Szombaton a lemondott DH alelnökök féléves beszámolója zajlott, megtudtuk mivel foglalkoztak a tavaszi Hallgatói Parlament óta. Este a tagszervezetek elnökei számoltak be munkásságukról, diákklubjuk programjairól, terveiről.


Az éjszaka további megbeszélésekkel, egyeztetésekkel telt. A tagszervezetek elnökei hajnali fél 3-ig tanácskoztak az új DH elnök személyét illetőleg, majd egyeztettek klubjaik képviselőivel, és újra fél 3-ig tanácskoztak - az óraátállításnak köszönhetően:)
Vasárnap délelőtt végre sikerült megegyeznünk az új DH elnök személyében, és az üresen maradt alelnöki posztok is elkeltek. Sörös Márta - Mártika - újra elvállalta a marketing-kommunikációs alelnöki posztot, az oktatásügyi alelnök pedig újra Pathó Gábor - Dzsí - lett. A gazdaságért és pénzügyekért felelős alelnök Pastorek László - Paszti - a Jugyikos Kovács Edinának adta tovább a stafétát. A DH belügyeiért felelős alelnök pozícióját Jakab Attila - Mani - Bóna Zoltánnak és alelnökünknek, Kovács Rolinak adta át. Orosz Örs, a DH külügyi alelnöke, a KAD-os Kovács Balázsnak és a Kafedik elnökének, Hortai Ferinek adta át helyét....

A fentiekből látható, hogy a Kafedik jócskán kivette a DH gondjaiból a részét. Elnökünknek és alelnökünknek ezután nem csak tagszervezeti, de országos, sőt nemzetközi feladatokkal kellesz megbirkózniuk. Reméljük, lesz erejük és kitartásuk a feladatokhoz, mint ahogy abban is bízunk, hogy a Kafedik csapata kellő biztatással és támogatással tud majd állni mögöttük.

A Kafedik küldöttsége - a képen 2-en hiányzanak

képek és szöveg: vica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése