Úton


Úton a Sárga Szamár júliusi száma. Tegnap indult Boskovicéből Brünnbe. A következő napokban tovább folytatja útját: Brünnből Krasznahorkaváraljára. Ötszáztizenhat kilométert utazik majd összesen.

Meséltünk már róla, hogy a Gombaszögi Nyári Táborban könyvsátorral és egy egész hetes sötétkamrás fotóműhellyel várja a Sárga Szamár azokat, akik magukkal hozzák a táborba a padláson talált régi fotómasinájukat, de azokat is, akiknek nincs ugyan ilyen masinájuk, de szeretnék kipróbálni a hagyományos fotótechnikákat. A júliusi számunkban épp ezért sokat olvashattok fotózásról: Gergő interjút készít Gyetvai Zoltán fotóművésszel (Bodzaital és kollódium, 14-17. oldal), aki egynapos fotóműhelyt tart majd a táborban, míg Jason a hagyományos sötétkamrás fotózás technikájának rejtelmeibe avatja be az avatlant (Képfény, 18-19. oldal). Fotók mellett könyvek is szerepet kapnak - olyan könyvekről olvashattok, amelyeket megtalálhattok majd a Sárga Szamár könyvespolcán a tábor ideje alatt: a szerkesztőség kedvenceiből válogattunk (A Sárga Szamár könyvespolcáról, 20-21. oldal).

Utazunk is. Többek között Krasznahorkaváralja környékét látogatjuk meg, Kazinczy Ferenc útleírásai alapján (2/3, 12-13. oldal). Messzebbre is repülünk, az andalúz Sierra legszebb gyöngyébe, Granadába (A múlt árnyékában, 22-23. oldal), és Brünnbe is hazaköszönünk, egy Kocsmablues (Irány do Dawu, 26. oldal) és egy Hudební Brno erejéig (Mince v klobúku, 10-11. oldal).

Olvassatok és fotózzatok velünk a Gombaszögi Nyári Táborban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése