Jevy potvrzeny

Egy esti túra a sötétben elméletileg nem mindig érdekes, mert nem látni semmit, kivéve akkor, hogy ha érdekes útvonalon halad az ember.

Népszerű akciónak bizonyult a legutóbbi esti túra a Stránská Skálán, amin 17 ember vett részt. Nem véletlenül, sokak által kedvelt hely ez. A fő attrakció a sziklában található három vájat. Kettőt a második világháborúban és egyet az 1950-es években építettek. Mind a három nyitva van, szabadon bejárható. Az egyikhez tragikus események is fűződnek, nem messze a bejáratától esett le egy lány a szikláról, pár évre rá pedig az anyja felakasztotta magát a vájatban. Hosszú idő telt el azóta, ami alatt a hely szép lassan misztikussá vált, állítólag különböző jelenségek, szellemek fordulnak itt elő. Velük együtt mindenféle boszorkányok meg "vyznavači vír" is.



Én talán azt is megkockáztatom, hogy mikor mi voltunk ott, akkor is lehetett valami a levegőben. Ezt mindenki érezte tudat alatt, de senki sem vallotta be magának, és ezért tűnik úgy, mintha mi sem történt volna. Na de ha akkor nem, majd most! Május hetedikén újra lesz KAFEDIK éjjeli túra. Ezúttal hosszabb, nagyobb, velősebb. Ochoz u Brna-ból indul, és Líšeň - Velká Klajdovka MHD megállóban ér véget. Az útvonal a lehető legérdekesebb helyeken megy keresztül.

A térkép jobb felső sarkában található Ochoz. A kék úton haladva jutunk el az első állomáshoz, a barlangig. Konkrétan itt több barlang is található, ezek a Málčina, Ochozská jeskyňe, Švédův stůl, Netopýrka és a Pekárna. Ezek közül a Švédův stůl a legérdekesebb, a jó öreg agartha.cz szerint lisztkörök, "entitások", és reggelre a fán termő voodoo babák veszik körül. Előfordulhat, hogy mikor odaérünk, épp akkor fognak a faágakon kihajtani. Egy kis gyaloglás után a második megálló a várrom. A térkép-printscreenen az egyik böngészőtabben észrevehető, hogy bizonyos körökben ezt az Obřany várromot az ördög várának hívják. Hogy miért, ezt csakis a helyszínen lehet kideríteni. Mindenesetre ha valami mégis történik, és az állítólagos asztrálsíkok megnyílnak, amihez képest egy LHC-s feketelyuk-katasztrófa csak street entertainment, nincs gond. Lesz a helyszínen egy nagyteljesítményű kézi ívlámpa szellemirtónak. Kipróbált, bevált technika, ez garantált. Az utolsó állomás a Klajdovka. Valószínűleg páran már voltak ott, de aki nem, annak biztos érdekes látvány. Hády torony, várospanoráma, kőből kirakott szövegek...


Éjjeli túra 2011.5.7. Induló a Stará osada MHD megállóból. Pontos időpont a KAFEDIK oldalán, vagy az emailben.

5 megjegyzés:

  1. Jó lesz ez, csak sajnos haza kell mennem... hm, hm...

    VálaszTörlés
  2. én is irigykedve gondolok rátok, és átkozom az eszem, hogy más programot intéztem a hétvégére:( hozzatok frissen virított woodoobabácskát mutatóba!

    VálaszTörlés
  3. halló, ki mindenki megy? vagyis azt szeretném tudni, hogy ki MEGY?

    VálaszTörlés
  4. Valaki biztos eljön majd... :D

    VálaszTörlés
  5. Fuhh, egy kicsit nosztalgiázva a lista hátuljáról ostromoltam meg a sárga csacsi blog cikkeit. Gondoltam, csatolom az eseményről készült videót, hogy már történelmileg is itt legyen, meg amúgy is :)

    https://www.youtube.com/watch?v=N6sHWDZg9tA

    VálaszTörlés