Beseda u Bigbítu- idén a kerek huszast ünneplik


Hét ország negyven zenekara és zenei formációja szerepel a kerek huszasát ünneplő Beseda u Bigbítu fesztivál zenei kínálatában, külön hangsúlyt fektetve a visegrádi országok előadóira. Azonban nem csak gazdag zenei programmal várja közönségét a 2012 augusztus 3. és 4.-én Tasovban megrendezésre kerülő fesztivál, hiszen nem véletlenül viseli a "kultúra más világból" alcímet is. Ehhez hűen kerül sor Apollón látogatására, vagyis workshopok, felolvasások és kiállítások is helyet kapnak a programban.

Koncertek közti lazulás, teasátor, ilyesmi
A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően értékes és változatos élményben lehet részük a Fehér Kárpátok lábainál fekvő falucskába látogatóknak. Ez a támogatás tette lehetővé, hogy a fesztivál húzónevei az európai zenei élet kiemelkedő figurái legyenek mint a brit Hidden Orchestra vagy a Three Trapped Tigers, és hogy a cseh, lengyel, magyar és szlovák zenei élet is magasan értékelt fellépőkkel képviseltesse magát.
Színpadépítés, sörössátrak, kék ég, süt a nap... mi más kellhet még?
A legnépesebb képviselete a szlovák zenének lesz. Az ismert nevek közül érdemes megemlíteni a post-new vawe stílusú Vidiek-et, a Karpatské Chrbáty-t, a bluesos ZVA 12-28-at vagy a Sto Múch-ot. Az új kezdeményezéseket támogatandó, meghívást kapott a Korben Dallas, Mojo&Blues Band, Psychic és Kamil Grebeň. A közvetlen, gyakran PJ Harvey-hez hasonlított Olivia Anna Livki képviseli majd Lengyelországot, a magyarokat pedig a kitűnő hangulatú koncerteket adó RasaSound pszichedelikus zenéje.
A "Zavri a zarvi" házikó a tavalyi fesztiválon... ha bent ordítasz-sikítasz egy jót, kapsz egy kitűzőt :)
"Elsősorban a minőség érdekel minket, ezért nem a nagy tömegeket, kommersz igényeket szeretnék kielégíteni. Nagyra értékeljük a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatását, hiszen enélkül nem sikerült volna a fesztivált az elképzeléseink szerint megvalósítani. "-mondja Kateřina Janotová, a fesztivál művészeti vezetője.

Lenka Dusilová fellépése a Besedán
Brünn és Pozsony között majdnem félúton, a cseh-szlovák határ mentén megrendezésre kerülő fesztiválon az utóbbi három évben nem kisebb magyar zenekarok léptek fel mint a Special Providence, Realisitc Crew, Besh o droM, Q the Physicist, Pozvakowski, Anselmo Crew, Rupasoff vagy a Jazzákiel.

A képek a fesztivál honlapjáról származnak és a 2011-es rendezvényen készültek.

2 megjegyzés:

  1. van vega hamburgerük, és még az önkéntesekkel is milyen jól bánnak:) háttal a napraforgóknak, szemben a nagyszímpaddal, szalmaszálat rágcsálva a napsütötte fűben heverészni.... tündéri hely ez!

    VálaszTörlés
  2. jé, leírtam m-mel a színpadot.... hát, ennyire elvarázsolódtam:D

    VálaszTörlés