Meghalt a király, éljen a király?

Bármilyen meglepő, ez a cikk témájában nagyon hasonlít az előző, Jason által jegyzett elmélkedéshez. Születésének apropója 2012 október 2-áig nyúlik vissza, az esti órákba, mikor a Moravské náměstí közelében fekvő Sklenená louka padlásterében jelentős változások következtek be a Kafedik vezetőségét illetően. Ó nem, nem történt trónbitorlás, testvrégyilkosság, puccs vagy hazaárulás, semmilyen történelemből jólismert praktikát nem vetettünk be.... egyszerűen csak.... tisztújító közgyűlés zajlott.


Mint már biztos annyiszor hallottátok vagy olvastátok, a tisztújító közgyűlést az aktuális elnök hívja össze (vagy az "ellenőr", ha elégedetlen az elnök munkájával), évente egyszer. Ezalkalommal (ön)jelöltethetik magukat az elnöki posztra pályázó aktív fiatalok, majd titkos, kézfeltartós, vagy "hőbölgős" szavazás útján a jelenlévők kiválasztják a számukra legszimpatikusabb jelöltet. Fontos megjegyezni, hogy a szavazás csak akkor érvényes, ha a Kafedik tagjainak legalább fele jelen van az eseményen --- illetve, ha a közgyűlés kezdetétől számítva egy teljes órán át várakozott a jelenlévő tömeg, türelmével érvényesíti a jóval kisebb számú szavazatot is.....

 
2012 október 2-án lemondott, azaz  nem jelöltette magát újra a közgyűlést összehívó elnök, Hortai Feri. Nem vállalt alelnöki (sem elnöki) pozíciót egyik alelnöke, Kovács Roli sem. Ők ketten már két éve képviselték diákklubunkat elnöki és alelnöki szerepben. Ez itt a meghalt a király rész.... Tessék csak végiggondolni, hány remek buli volt az elmúlt két évben! Szemeszternyitók, Megahétvégék, sörözések, satöbbi. A szervezés persze soha nem egy-két ember munkája, és itt kell megemlékeznünk két további alelnökről, Fekete Laciról, aki a még kezdő elnökségnek nyújtott nagy segítséget tapasztalataival és Mihály Matyiról, aki a most leköszönő elnökségnek adott fiatalos lendületet (valamint az aktív tagok - névtelen de hősies;D - csapatáról). Mielőtt még azonban teljesen elérzékenyülnénk, megjegyzem, hogy a "halott" király, korona nélkül ugyan, de tovább él - s remélem, nem állítok valótlanságot ha azt írom, barátaink sem hagyják teljesen el a Kafediket..... (ugye?)


És az éljen a király rész.... Hortai Feri utódjának Mihály Matyit jelölte, s mivel több jelölt nem jelentkezett, a közgyűlés döntő többséggel megszavazta Matyi személyében az új elnököt. Az új vezetőség (csak ne lenne ilyen ügyetlen ez a szó.... nem tudtok valami használhatóbbat? Ez olyan gagyi... hisz nem vagyunk iskolai tantestület.... sem masiniszták szakszervezete), szóval az új vezetőség összeállítása az új elnök feladata, s a közgyűlés újracsak elfogadta az általa kiválasztott személyeket. 


A következő egy évre tehát így néznek ki a posztok:
elnök: Mihály Mátyás (Matyi)
alelnök: Peniaško Anna (Panni) és Szabó Gergely (Gery)
ellenőr: Kovács Roland (Roli)
pénzügy, pályázatok: Badin Eszti, Fábián Csilla
fotó: Fábián Csilla, Forró Barni
web: Sághy Tomi, Páldy Sanyi
kamera: Tóth Peti
főszakács: Cséfalvay Gábor
krónika: vica (már megint), Havran Kati
és soooooook aktív tag;)


Sok erőt, bátorságot, kitartást és vidámságot kívánunk az új vezetőségnek, és még egyszer, nagyon, nagyonnnagyon köszönjük a leköszönő srácok munkáját és erőfeszítéseit!


Lehet, valakinek eszébe jut, hogy naigan, de miért nem hallunk már valamit a Sárga Szamár tollforgatóinak váltogatásáról is? Lassan a testtel, barátaim, a türelem az bizony ilyesmit is megterem..... Szükségünk van új szamársárgítókra, akarom mondani cikkekre és írókra, ötletekre, emberekre. Ha szeretnétek, megtaláltok minket!;)

fotók: Barni

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok és további sok sikert az újoncokanak és a tapasztaltabbaknak is! Öreganyátok :)

    VálaszTörlés
  2. Remélem jóféle év elébe nézünk ! :)

    VálaszTörlés
  3. hát csakis;) amúgy meg 4 nap múlva elsőstalálkozó, ne felejtsétek! aki elsős azért, aki nem elsős, azért jöjjön el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. FB-én lehetne valami esemény, ami emlékeztet mindenkit :P csak egy ötlet :)

      Törlés
    2. van is;) szeressétek,terjesszétek, hívjátok és küldjétek az elsősöket: http://www.facebook.com/events/161334547340166/
      (sajnos, itt bután jön be alink, de kopipéjszttel menni fog)

      Törlés
  4. Valahol ez így a jó. Folytonosság, egyetértés, tenni akarás - mind fontos egy ilyen diákklub életében. Azért a leköszönő főnökség elég magasra tette a lécet... Meg lehet (sőt, KELL) próbálkozni azt átugrani!

    (a régieknek) köszi és (az újaknak) hajrá! :)

    VálaszTörlés