Hóóórukk – csússzunk össze!

Hááát, mit is mondhatnék... A találkozó jelmondata nem állt messze tőlünk – megfogadtuk és párszor bizony összecsúsztunk, persze nem csupán a havas hegyoldal miatt. Hogy hogyan is történt, mindjárt elmesélem, de kezdjük talán az elején...


Mielőtt le/össze/csúsznánk ;)

A Hóóórukk egy 5 napos fesztivál, amelyet Szlovákiában a Tátra-hegységben rendeztek meg idén első alkalommal – mindenki nagy örömére. Nagy körvonalakban „hivatalosan” 5 nap síelés és 4 éjszaka koncertezés van betervezve. Mindez napközben különböző versenyszámokkal, vetélkedőkkel, szabad foglalkozásokkal illetve városnézéssel van fűszerezve. A síelések alkalmával mindenki felelevenítheti sítudását, felmérheti (össze)csúszó technikáját, vagy épp csiszolhat rajta. Az egészben megmozgató csuszlogás után jöhet a jól megérdemelt lazítás ismert magyarországi zenekarok kíséretében. Idén részünk volt a Subscribe, Kiscsillag, Vad Fruttik és 30y zenei kínálatában, hogy csak egy párat említsek közülük… 


Hangulatkép :)
Egy-egy ilyen kaliberű este után nem mindenki vágyott ismét sítalpra, de eme kétségünk abban a pillanatban tovaszállt, ahogy megpillantottuk a táj szépségét arcunkon megérezve a friss levegő csípését. Ahhoz viszont, hogy ezt megtapasztalhassuk azért mégiscsak fel kellett kelni, ugye. A történet párszor itt véget is ért... Gondoltuk, a reggeli sielésnél csak egy jobb dolog van, a délutáni, így azt részesítettük előnyben. Az utazást illetően mind a síelés helyszínére, mind az esti koncertekre saját busszal érkeztünk. Mindkét esemény egy helyen zajlott. El lehet így képzelni, hogy egy, a sípálya tövében lévő x-csillagos szálloda szórakozóhelyén, a bors jellemezte az árakat, akár csak a farkasordítás az időt. Ám az esték hangulata és közeg mindezt feledtette velünk. Az „otthonias“ kifejezés lenne talán a legideillőbb, mivel sokszor 40-50 ember mellett kellett magunkat a színpad elé "küzdenünk". 


A Subscrible koncertje
A kapcsolatkialakítás lehetne  az esték második fő jellemzője, amit sokszor a bábeli zűrzavarhoz lehetett hasonlitani. A környéken lakó külföldi turisták is színesítették az est fényét emelve az összetételt, vagy mi. Na mindegy. Érdekes volt. Megismerkedtünk a fesztiválon dolgozó önkéntesekkel, fényképészekkel, a ródokkal, nem beszélve pár zenekar tagról. Kérniük sem kellett és mi nagyon készségesen megismertettük Magyarhonban élő testvéreinkkel a kofola és a Tátrai tea ivásának kultúráját. Az egyiket nagyobb örömmel fogadták, mint a másikat! – sajnos. Na de sebaj, a „keserű” kofola mellett is jó volt a hangulat. A koncertek utáni mulatozásokat nem is részletezném tovább, a fantáziátokra bízom, mivel hogy nincs nagyon, ki pontos képed adna róla ;)


Variációk az estére :D
Ebben a cikkben - amely ha tehetné véget sem érne - csak jönnének egymás után a jobbnál jobb, szebbnél szebb, furcsábnál furcsább, hihetetlennél hihetetlenebb, érdekesnél érdekesebb, fejezd-már-be-a-jelzőket történetek. Az oda és a visszaútról, a 30y-ra tomboló lengyelekről, a „ti is magyarok vagytok” külföldiekről és még nagyon sok mindenről. A fesztivál minden egyes pillanata élmény volt.


Ízig-vérig DH-sok....
A részvétel mindenki számára lehetséges, többféle időtartam, szálláshely és program közül választhat az érdeklődő. Mi a Diákhálózat képviseleteként (is) voltunk jelen. A DH ez éven mint médiapartner segítette ezen fantasztikus esemény létrejöttét. A kialakult barátságok, ismerettségek bővítése alkalmával szóba került a további fejlesztésenek, terjesztésenek szándéka, amiben a DH és tagszervezetei is nagyobb részt vállálnának a jövőben. Szóval kalandra fel, síléc a lábra, batyu a hátra, táj a homályba, adjunk a télnek és a májnak egyaránt és szórakozzunk együtt egy hatalmasat majdnem pont egy év múlva. Hajrá Hóóórukk!


2 megjegyzés:

  1. Ne felejtsük ki a másik szerzőt sem M. Gábort, akinek mesztelen felső teste lassan az összes rendezvényünkön szerepel.

    VálaszTörlés
  2. akkor az (vagy inkabb Ő) lesz a kabalank? :)

    VálaszTörlés