Sör, zene, jóemberek - szemeszternyitó hétvége Brünnben

Talán már tűkön ültök, vagy az órátokat nézegetitek, hisz már javában mindenki suliba jár, mikor mondjuk ki végre közösen, hogy naigen, itt az új szemeszter....? Jó lenne már együtt látni a régi ismerős arcokat, fölmérni egy-egy gyors pillantással, hízott-e, fogyott-e az illető a nyár alatt, meg különben is, megveregetni a vállát és megkérdezni merre járt, ránevetni a sör habja felett, és igen, bulizni egy jó nagyot így közösen a kezdődő szemeszter örömére. Nos, tessék elővenni a határidő naplókat és följegyezni: október 5-től 7-ig Kafedik Szemeszternyitó hétvége Brünnben:)


A hétvége, mint tudjuk, már péntek este elkezdődik. Nincs is jobb időpont a hagyományos szemeszterkezdő sörözésre! A dizájnos Puxpub-ban hajnalig üldögélhettek a Morva föld folyékony kenyerét ízlelgetve (bár az éhesebbek számára 23:00-ig valami haraphatót is kínál a konnyha), mesélgetve, tervezgetve, ismerkedve, örömködve.... Ne várjátok meg az erazmuszosok ébredését, gyertek már 7-re (19:03)!

Szombaton ne felejtsetek el megemlékezni október 6-a 163 éves történetéről.... Igyatok egy teát, olvassatok egy verset, vagy csak keressétek ki 5 nyelven azt az egy szót, amiért meghaltak* - áldozzatok egy percet annak az elszánt tizenháromnak. 
 

Este 8-kor azonban (19:59) fergeteges szemeszternyitó duplakoncert kezdődik a Faválban! A Renton and The Error Jam-re a krasznahorkai nyári táborból emlékezhettek, a Bohemian Betyars-ot pedig reméljük, szintén nem kell bemutatnunk számotokra. Hogy a buli hajnalig pörögjön, DJ Peter váltja fel a koncertezőket és keveri, kavarja, húzza, tolja, sziporkázza a zenét, amíg csak bírjátok szusszal. 


Vasárnap, elhisszük, kicsit tovább tart majd az ébredés. Ám ezen a napon is érdemes kikászálódni a paplan alól és kimozdulni a négy (öt? hat?) fal közül. Találkozzunk 2-kor (14:01) a Koméniusz tér-i Vörös templomnál. És hogy aztán merre? Majd Feri megmondja! De nem lehetetlen, hogy fölkapaszkodunk a Petrov-hoz, vagy hogy meglátogatjuk a Spilberk kapuja előtt álló Kafedik-fát. Nem csak az elsősök, vagy a más városokból érkezők számára lehet érdekes a séta. Ha nem a műemlékek, vagy az érdekes mondák miatt, a jó társaság miatt még mindig megéri elindulni, s jó idő esetén kiadós piknikbe torkollhat a séta a "MonteBú" füvén......

Ugye találkozunk? A hétvége a Diákhálózat többi tagszervezetével összefogva, a hírhedt Party Trip útvonaltervébe illeszkedik, s így ha eljöttök, nem csak brünni ismerőseitekkel, de más egyetemvárosok diákjaival is összefuthattok. Ezen a hétvégén tényleg érdemes Brünnben maradni;)



* ազատություն, слобода, sloboda, Freiheit, szabadság......

1 megjegyzés: