Mivel is lehetne kezdeni egy igazi magyar ételt? Hát hagymával!
Igen, ez a kis gumó sok–sok étel alapköve. Nézzük is mit, hogyan csináljunk vele.
Miután meghámoztuk a föld e kis csodáját, apró kockákra vágjuk. Első iteráció – félbe vágjuk a rétegekkel párhuzamoson. Második lépésként a fél hagymát pszeudocsíkokra vágjuk. Ezután a kést vagy a vágott alanyt vízszintesen π/2 radiánnal elforgatva kicsi kockaszerű alakokra vágjuk.
Miután meghámoztuk a föld e kis csodáját, apró kockákra vágjuk. Első iteráció – félbe vágjuk a rétegekkel párhuzamoson. Második lépésként a fél hagymát pszeudocsíkokra vágjuk. Ezután a kést vagy a vágott alanyt vízszintesen π/2 radiánnal elforgatva kicsi kockaszerű alakokra vágjuk.
Gratulálok kedves olvasó, eljutottál arra szintre, amikor már a tűzhelyet is beizzíthatod.
Továbbá szükségünk lesz egy edényre és némi zsiradékra. A zsiradék lehet növényi, illetve állati eredetű is. Ki–ki saját ízlése szerint választhat. A munkamenet ezután a következő:
- az edénybe a zsiradékot felforrósítjuk
- a forró olajon hőkezeljük a hagymát[*]
[*]
aranybarnára sütjük :)
aranybarnára sütjük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése