Filmklub 20111003

"Diváci se nažrali, a promítač zůstal celý". Egy szlogen a Jeden svět emberi jogokkal kapcsolatos dokumentumfilm-fesztivál "Promítej i ty" akciójáról. A filmfesztivált talán nem kell bemutatni, vagy már volt rajta az ember, vagy látta valahol a reklámot. Az eseményen vetített dokumentumfilmek nem a hagyományos vadon-gleccserek-vízalatti világ-szerű neutrális témákról szólnak.



A filmek megnézése után általában nyugtalanul, összezavart fejjel távoznak az emberek a termekből. Nem egyszerűek a feldolgozott témák, sőt, épp olyan dolgokra mutatnak rá, amire nem is nagyon gondolnánk. A fesztivál nem ér véget az utolsó levetített filmmel, ugyanis 1-2 hónapon belül lehetőség adódik néhány, a közönség által kiválasztott film kikölcsönzésére. Erről szól a Promítej i ty. Újravetíteni azoknak, akik nem jutottak el a fesztiválra, vagy még nem tudnak róla. Megmutatni minél több embernek, hogy az emberi jogok sajnos nem mindenhol vannak olyan szinten biztosítva, mint mifelénk.
Október harmadikán, este hétkor Promítej i ty filmklub a Radnická 8 címen. Gyertek minél többen. A vetítőemberkét tényleg nem fogja senki se megenni, de az tuti, hogy ha nem is teli hassal, de nehéz fejjel fogtok távozni.

3 megjegyzés:

  1. Pompááássss, hétfőn találkozunk akkor :)
    épp most irtam neked, hogy fogalmazz meg az eseményről valami pici összefoglalót, hát ezt a mailt meg is spórolhattam volna :)

    VálaszTörlés
  2. Egészen konkrétan milyen filmekre számíthatunk?

    VálaszTörlés
  3. 3 filmet viszek magammal:

    Kimčongílie
    http://www.jedensvet.cz/2010/filmy-a-z/15795
    Barmský VJ

    http://www.jedensvet.cz/2010/filmy-a-z/17113
    Zločinci podle zákona

    http://www.jedensvet.cz/2011/filmy-a-z/19370-zlocinci-podle-zakona


    Idő és tetszés szerint lehet majd válogatni.

    VálaszTörlés