Ópium #1 és #2: végzünk és kezdünk

Kedves vendégek, pincérek, főpincérek, padlópucolók, kásaevők, tisztelt Répaláb, Amondó és Pirosmadár, illetve kedves Mindenki, aki tetszikkel - nem tetszikkel részt vett az irodalmi verseny első fordulójában: végzünk és kezdünk. Végzünk, ugyanis a most következő eredményhirdetéssel lezárul az első forduló. Kezdünk, mivel az óriási érdeklődést látva és számos gyomorbakönyökölést elszenvedve abban a hatalmas embertömegben, ahol mindenki irodalmat és a legjobb irodalmat akarja számunkra megírni, megértettük, nem titkolhatjuk tovább: itt az idő, hogy kihirdessük a következő, azaz a második forduló témáját. (És akkor most, tekerj lejjebb.)


....tehát, az irodalmi verseny első fordulójának nyertese, aki közlés BIZTATÁS reménykedés című versével a legtöbb tetszik-gombnyomást kapta: 

Amondó.

Gratulálunk. Nyereménye fél liter mézes sör (amit kibenlétének leleplezése után tudunk neki megvenni).


Most pedig következzék a következő, azaz a második forduló témája, amelyre június 28-ig várjuk a műveiteket a sargaszamar@gmail.com címre:


egy üveg bourbon.

A legjobb írások a Sárga Szamár júliusi  - a Gombaszögi Nyári Táborba készülő - számában jelennek majd meg. Az, hogy melyik lesz a legeslegjobb, azaz a nyertes mű, ezúttal is szavazással fog eldőlni itt a blogon. A tét ezúttal nem más, mint egy üveg bourbon. 


Kellemes, füstös hangulatú írást.

7 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Nekem nem teljesen egyértelmű, hogyan is voltak összeszámolva a szavazatok.. Azt írjátok korábban, hogy "Természetesen az az írás lesz a nyertes, amelyik a legtöbb szavazatot kapja." Nos, én az ópium 1*-re 3 szavazatot, az ópium 2*-re 5 szavazatot, az ópium 3*-ra pedig 8 szavazatot látok. Most akkor hogy is van ez, miért a nyertes nyert?
    (Félreértés ne essék, nem Amondó versével van bajom, az egy jó alkotás.)
    Legyetek szívesen tegyétek tisztába a dolgot, a jövőre való tekintettel. Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tippre a megosztás/like számokat is beszámolták, amivel a pontok kicsit módosulnak:
      1: 5 + 3 - 1 = 7
      2: 24 + 5 - 1 = 28
      3: 12 + 8 - 2 = 18

      így viszont elég erős fölénnyel nyert a 2-es számú versenyző :) Ezért is mondtam, hogy ez a fajta szavazatszámolás nem a legjobb...

      Törlés
    2. Szia Laci, úgy írtuk minden egyes alkalommal, hogy... ha tetszik, nyomj egy szavazatot az oldal alján levő jó vagy tetszik gombbal.... tehát bármelyikkel a kettő közül. ami azt jelenti, hogy pontosan, ahogy Csiki is írta - az egyszerűség kedvéért - a kettő összege jelenti a végeredményt.

      Törlés
    3. Ezzel csak az a baj, hogy ha teszem azt valaki lájkolja, megosztja és még a "jó" gombra is rányom, akkor háromszor is szavazhat...

      Törlés
    4. igen, így mindenki három szavazattal sáfárkodhat minden írásnál:) egyébként a szavazást igyekszünk megoldani a következő alkalomig. Viszont ez most egyáltalán nem befolyásolta az első forduló eredményét: messze Amondó verse volt a legnépszerűbb, ebben, azt hiszem mind egyetértünk.
      Vissza a lényeghez: Csiki, tetszik az új téma?

      Törlés
    5. Nekem a háború is tetszett, sőt, ha tudtam volna róla, akkor még írtam is volna valamit rá... :p Valamit sztem alkotok majd... :)

      Törlés
  2. Köszi, nincs több kérdésem :)

    VálaszTörlés