Hétfő? Akkor Elsőstalálkozó!

Hol vannak már azok az idők, amikor minden évfolyam épp hogy csak képviseltette magát a Kafedik berkein belül! Hol vannak már azok az idők, amikor az elsősök száma szigorúan az egyjegyű számok halmazán belül maradt! Azok az idők bizony elmúltak, de semmi ok, hogy visszakívánjuk őket, sőt. Már csak a gondolata annak, hogy jelenleg körülbelül annyi elsősről tudunk, mint amennyi tagot a Kafedik úgy összességében valamikor számlált, kellemesen megborzongatja az embert.

Talán beidegződés, talán nem igaz, de azért még mindig él az az elképzelés, hogy az ember legjobban a saját korosztályával érti meg egymást. Ezért szeretnénk összehozni az elsőseinket (beszélhetek ilyen kisajátító, birtokló módon? remélem senki számára nem sértő :)), folytatni az Elsőstalálkozók hagyományát.

Lehet vagytok, akik úgy gondoljátok, felesleges. Esetleg azért, mert "majdnem mindenki egy helyről van, egy suliból jött, ismerjük egymást"... igen, valószínű, hogy van egy csoport, akik úgy jöttek az új környezetbe, hogy a régi ismerősöktől, barátoktól nem kellett elszakadni. De ez nem teljesen általános jelenség, az meg már saját tapasztalatom, hogy elég nehéz lett volna komolyabb honvágy nélkül átvészelnem az első hónapokat a Kafedik nélkül.

Tehát, tegyük könnyebbé egymás számára a beilleszkedést, találkozzunk, ismerkedjünk, beszélgessünk, kérdezzünk hogy válaszokat kaphassunk, nevessünk együtt. Főleg az elsősök felé küldeném ezt a "felhívást", pirossal bekarikázva, három felkiáltójellel ellátva. Az idősebbek (a vén rókák :)) meg úgy is tudják, hogy érdemes megjelenni, a hangulat magával ragadja az embert, sört, teát mindenki talál helyben, és persze feltűnés nélkül fel lehet mérni a "terepet" :)

 
És hogy mit takar az Elsőstalálkozó fogalma? Elég beszédes elnevezés, elsősöket (és nem elsősöket) akik találkoznak, néhány aktív emberkét, akik bemutatják hogy "miamanó" az a Kafedik, mit csinál és miért kell őt szeretni, és néhány játékot, mert az ember legjobban játékkal tanul és mi bizony szeretnénk ismerni az elsősöket név szerint is :)

Azt hiszem, már épp csak a lényeget hallgattam el, vagyis a hol-mikor-hogyan fontos kérdését. Tehát, október 10-én (hétfőn) 19.00 (esti hét) órára várunk minden érdeklődőt a Radnická 8-ra (Kafedik-zsargonban ez a hely a főhadiszállás), itt is a "nagyteremben" fogunk elsőstalálkozni :). A találkozó után még jól bevált szokás szerint körülnézünk a városban, hol öblítheti át a torkát a sörre szomjas magyar ifjúság. Reméljük, kellemes hétkezdet lesz ez a hétfő így együtt. Mi ott leszünk, értetek leszünk ott.

az esemény itt a FB-on is megtekinthető;)

2 megjegyzés:

  1. Annyit még hozzátennék, de csakis az elsőskéink (mert ugye ez nem sértő senkinek :) kedvéért, hogy ez a cím az Óvárosházát (magyarul Stará radnice) takarja. Át kell menni a krokkó alatt, a szemben levő ajtónál a magyar zászlós csöngőt megnyomni, várni, aztán fel a 2. emeletre, végül már csak menni a hangok után :)

    VálaszTörlés
  2. igenigenigen, tudtam, hogy valami fontosat még bele akartam írni a szövegbe, hát ez volt az :) köszönöm a pontosítást

    VálaszTörlés