Bulikaraván, avagy hogyan kezdődjön egy szemeszter?


Az összes szlovákiai magyar egyetemistát, illetve akik a legnépszerűbb helyeken, Kassán, Budapesten, Brünnben, Nyitrán, Nagyszombatban, Pozsonyban, netán Prágában  tanulnak, egy szemeszternyitó, utazó bulikaravánnal várja a Diákhálózat és a magyar diákklubok. A fenti sorrendben a következő hét minden estéjén egy-egy magyarbuli, illetve felvidéki buli nyitja meg ajtaját. Bár a kassai fergetes buliról már lemaradtál és sietned kell, ha el szeretnéd érni a pestit is, a többin ott a helyed! Mert nem kell ahhoz homokdűne, hogy az ember tudja, mi az a karaván meg oázis.
 Itt, a Felvidéken is el lehet indulni barátokkal városról városra hűs sörcsapokat keresve és az árnyék helyett feltöltődni a sok visszamosolygó baráti arc látványától.

Hajóval vagy repülővel menjünk a következő buli helyszínére?
Elsős vagy, nem tudod, mi az az index, ZH, zápočet? Kezdjük a legelejéről: tudod, mi az aDiákhálózat? A DH a szlovákiai magyar diákokat tömörítő ernyőszervezet, amely összefűzi, egyesíti a magyar diákklubokat azokból az egyetemi városokból, ahol szlovákiai magyar diákok menetelnek a tudás felé. Ez a „menetelés“ néha fárasztó, és mivel összejárni milyen jó dolog, hát a diákklubok rendezvényeket szerveznek, ahol anyanyelvén szórakozhat, kultúrálódhat és ami nagyon fontos, ismerkedhet az egyetemista. Ilyen diákszervezetből hét van, ahogy a nap kel, ezek: KassaBudapest, Nyitra, Nagyszombat, Pozsony, Brünn, Prága városaiban tevékenykednek. Neveik JUGYIKJAIK, KAD, AED, NDK, KIKELET, KAFEDIK megkeverve, úgyhogy ha nem tudnád melyik milyen városhoz kapcsolódik, akkor érdemes a Diákhálózat weboldalán bóklászgatnod.

Ilyenkor suli közben az ide-oda látogatva, bulizva megismert új emberekkel nagyméretben találkozhatsz a Gombaszögi Nyári Táborban, amely már lassan a szlov-magy fiatalság zarándokhelyévé növi ki magát, EZ az év bulija. Aztán a nyári nagy Gímesi gólyatábor, ahol a zöld fül nem követelmény, nem kell feltétlen elsősnek lenned és megint, mint egy nagy család, összejövünk. Itt jön a party trip lényege, miért érné be az ember csak annyi baráttal, ismerőssel, amit az adott egyetemi város kínál? Egy ilyen trip alatt a diák fogja magát és felkerekedik megélni, milyenek is az esték a szomszéd vagy az épp távolabbi városban, és ó, teljes tisztelet  hőseinknek, akik az egészet végigcsinálják!


A leggyönyörűbb az egészben, hogy annyi új barátra találhatsz  így, hogy egy idő után bárhova is böksz a térképen, azt veszed majd észre, hogy biztos lakik valamilyen  ismerősöd a szűk környékén. Nem olyan nagy a mi Felvidékünk, ezért a más diákklubbeli ismerősöddel a mindennapokban is igen könnyen összehozhat a véletlen. Sajnos, nem biztosíthatlak, hogy egy ilyen trip nem okoz függőséget, mivel egyszer belekóstolsz és legközelebb már nem csak a te városaid diákakciói lesznek a naptáradban, hanem azt veszed észre, hogy mondjuk már Prága és Kassa bulijaihoz is próbálod igazítani a teendőidet. Egy jó kis táncolós este, sörözés vidám társasággal, és máris jobban megy majd a tanulás vagy akár a vállalt brigádmunka, hogy fedezhesd a következő tripet, mert arra hamar rájössz majd, hogy mindenhol sok olyan jó arc él, akivel hamar felpörög a buli:)
Ez vár Brünnben... :)
Ez túl rövid élet ahhoz, hogy a kötelességeid mellett ne találj magadnak időt lazítani. Lazítani meg már akkor miért is ne úgy, hogy megismersz egy új várost és találsz új Barátokat?

Minden jót neked és remélhetőleg látjuk egymást minél több rendezvényen, hogy elmondhassuk majd az unokáknak, nem kell ahhoz homokdűne, hogy az ember tudja mi az a karaván, meg oázis.

írták: Stubi, Tomi, Roli, Pannivica, és még sokan:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése