Prológus:
Egyik szombat estére könnyű, laktató, finom és a többi, na meg "spóroltunk is" vacsorát akartam készíteni. Ezer s egy felé ágazó gondolataimba beleakadt a Cattani étterem a Mókus utcában és ekkor voila – eltökéltem, tésztát készítek.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 250g sajt
- 0,5l tej
- 100g angolszalonna (lehet sonka is)
- 1db hagyma
- kukoricakeményítő (ha nincs megteszi a simaliszt is)
- oregánó
- só
A recept:
- A sajtot lereszeljük. Eközben a tejet feltesszük forrni. A bátrabbak elkezdhetik a tészta főzését :). Ez többmagos tűzhelyet igényel.
- Ha a tej elkezdett forrni, belehelyezzük a reszelt sajtot és a sajt olvadásáig főzzük.
- Az angolszalonnát felcsíkozzuk és az öntetpalántához adjuk.
- Kukoricakeményítőt egy kevés vízben csomómentesre kikeverünk, majd a sajt, tej és angolszalonna egyvelegéhez hozzáöntjük. Pár percig főzzük. Vigyázni kell le ne égjen, ezért sűrűn keverjük.
- Oregánóval, illetve sóval ízesítjük.
Epilógus:
Miután megettük, mindenki boldogan és főleg jóllakva távozott...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése