Sajtos mártás tésztára

Prológus:

Egyik szombat estére könnyű, laktató, finom és a többi, na meg "spóroltunk is" vacsorát akartam készíteni. Ezer s egy felé ágazó gondolataimba beleakadt a Cattani étterem a Mókus utcában és ekkor voila – eltökéltem, tésztát készítek.

 Hozzávalók:
  • 250g sajt
  • 0,5l tej
  • 100g angolszalonna (lehet sonka is)
  • 1db hagyma
  • kukoricakeményítő (ha nincs megteszi a simaliszt is)
  • oregánó

A recept:

  1. A sajtot lereszeljük. Eközben a tejet feltesszük forrni. A bátrabbak elkezdhetik a tészta főzését :). Ez többmagos tűzhelyet igényel.
  2. Ha a tej elkezdett forrni, belehelyezzük a reszelt sajtot és a sajt olvadásáig főzzük.
  3. Az angolszalonnát felcsíkozzuk és az öntetpalántához adjuk.
  4. Kukoricakeményítőt egy kevés vízben csomómentesre kikeverünk, majd a sajt, tej és angolszalonna egyvelegéhez hozzáöntjük. Pár percig főzzük. Vigyázni kell le ne égjen, ezért sűrűn keverjük.
  5. Oregánóval, illetve sóval ízesítjük.

Epilógus:

Miután megettük, mindenki boldogan és főleg jóllakva távozott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése