Egri ifjúsági csere, avagy vállalkozásra fel!

   Diákklubunknak szerencsés lehetősége nyílt részt venni egy ErasmusPlus Program által támogatott „Vállalkozz Okosan“ című pályázaton, amelyet a magyarországi Sarud településen rendeztek ősszel, pontosabban november 7. és 17. között. Elindítottuk a közös tájékoztató e-mailt, és már gyülekeztek is a jelentkezők. A pályázaton részt vettek az egri Terragora Vidékfejlesztési Közösség tagjai, a komáromi JóMóD és mi, a Kafedik önkéntesei.

      A közösen töltött idő során barátságok ápolásán és kialakításán kívül sok tapasztalatot cseréltünk: különböző for- és nonprofit vállalkozások témaköreiből szerezhettünk tudást. A teoretikus részt alátámasztotta a helyi vállalkozók személyes előadása,  akikkel megbeszéltük, hogyan vezet az út az ötlettől a cselekvésig. Továbbá, a program keretén belül műhely és vitafoglalkozások, interaktív prezentációk, csoportos feladatmegoldás és projektmódszerű feladatok megoldása várt a résztvevőkre, miután közvetlen betekintésre kaptunk lehetőséget a már működő helyi munkákba. 
    Az egyébként nagyon inspiráló találkozásunkat egy értékelő találkozóval fejeltük meg, amelyre 2015. február 21-én került sor Egerben. Szó esett a megszerzett tapasztalatok jövőbeni kamatoztatásáról, kapcsolattartásról, további együttműködésről. Diáktársaimmal együtt nagyon kellemes és barátságos környezet fogadott, ahová bármikor szívesen visszatérnék. Ne feledkezzünk meg viszont Brünnről sem, hiszen én már alig várom, hogy felfedezzük a várost egy újabb csapatépítő program keretén belül, és még erősebbé szőjük a már összefűzött barátság-szálakat.

Gulyás Zsófi 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése