Filmpercek Csikivel - Mozi különkiadás #1

A marsi

Andy Weir regénye alapján készült filmet végre megnézhettem a moziban. Ridley Scott a megosztó Jogász majd a rettenetes Exodus után ismét sci-fit rendezett. És nagyon jól tette.


A sztori semmi extra, egy mars misszió során hatalmas viharba keverednek az űrhajósaink, majd elvesztik a kapcsolatot botanikusukkal Mark Watney-val. Azt hiszik meghalt, ezért hátrahagyják. Ő viszont túléli a vihart és indulhat a Robinson Crusoe a Marson. A film ennél nem is akar több lenni. Nem is kapunk egy új űrodüsszeiát, de ez nem is baj. Jól áll neki a könnyedebb stílus, ahogy Mark pozitív tud maradni még akkor is, amikor a dolgok rosszabbra fordulnak. Ami külön tetszett, hogy úgy látszik tanultak a Galaxis Őrzőitől, így telepakolták a filmet régebbi mára klasszikus 80-as évek zenéivel.

Szóval hajrá, akinek tetszett a Robinson, vagy Tom Hanks Számkivetettje, az ne habozzon és nézze meg moziban, mert megéri...

Szerk.: A filmet a csodálatos Mentőexpedíció címen keressétek, bár le a kalappal a cseh címadók előtt, ők meghagyták az eredetit így Marťan néven találjátok meg a brünni mozikban.


2 megjegyzés:

  1. Matt Damon miatt nem. Soha film nem tetszett, amiben ő szerepelt, nem szeretem őt. Sajnálom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát, azt szokták mondani, hogy ízlésen nem érdemes vitatkozni... Én Meryl Streeppel vagyok így... De Mattre visszatérve. A tégla se tetszett? :O

      Törlés