A KAFEDIK Ex-Libris-díjat kapott!

Még áprilisban kapott az Elnök Urunk (Matyi) egy drótlevelet (gy.k.: e-mail) a Magyar Művészetért Alapítványtól. Ebben az állt: tisztelettel meghívjuk A Magyar Művészetért XXXI. Díjátadó Gálájára.



A díjátadó gála részletei alatt pedig a díjazottak névsora volt olvasható, benne olyan nevekkel, mint pl. Vízy E. Szilveszter (az MTA volt elnöke), Nagy Ervin (színész), Lendvay József (hegedűművész), Sidi Péter (sportlövő világbajnok), a Muzsikás együttes és olyan intézményekkel, mint pl. az Eszéki Magyar Tanszék, a nagyváradi Szigligeti Színház, vagy a Prágai Tükör.

Néhány levélváltás és egyeztetés után kiderült: az egész nem kamu, diákklubunk tényleg egy díjat kap munkájáért – és ha minden igaz, ez az első ilyen „hivatalos” elismerése a klubnak!

Elérkezett tehát június 7-e, amikor is ötfős csapatunk (Mihály Mátyás elnök, Szabó Gergely alelnök, Németh Ildikó és Fekete László volt elnökök és Nagy Kitti, mint pártoló tag :)
elutazott Budapestre, egy gála keretén belül átvenni az Ex-Libris díjat (és persze a vele járó könycsomagot). Az ünnepségre Budafokon, a Magyar Művészetért székhelyén került sor egy hangulatos kertben.
 
Aba Sámuel magyar király mellszobra, amit a gála keretében lepleztek le
Gubcsi Lajos díjátadó (a mikrofonnál) és az alapítvány kuratóriumának tagjai 
Meghallgattuk a köszöntőket, néhány kultúr-elemet, a díjazottak köszönő beszédét, és már gyönyörködtünk is benne:



Jobbra a Muzsikás együttes alapítói és balra a házigazda

Lendvay József hegedűművész előadása
Ezután egy kis fogadás következett. Elmondhatjuk, a birkagulyás kiváló volt – ugyanúgy, mint a mellé felszolgált nedűk is :)

Kokes János (Prágai Tükör) és a Kafedik küldöttsége az Ex-Libris-díjjal

Miután még egyszer megköszöntük azt, hogy a gondoltak ránk (és a megvendégelést), emelkedett hangulatban tértünk vissza Budapestre.


Geri figyel...

A hétvégét többen is a magyar székesfővárosban töltöttük, ezért ragadtuk meg az alkalmat, és egy találkozót beszéltünk meg Csenger Sándorral, aki a 70´-es évek végén a Kafedik elnöke volt. Több témát is érintettünk, de a lényeg, hogy Sándor továbbra is támogatásáról biztosított minket, és további sok sikert kíván a továbbiakra is.
 
Minden Kafedikos egészségére!

Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt több mint négy évtized alatt (legalább egy szék eltolásával is, de) segítették a KAFEDIK munkáját. Ez a díj mindannyiunk érdeme!

írta: Fekete Laci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése