Átmenet

Gombamód megszaporodtak az olcsókajásüzletek – fogalmazódott meg bennem, amikor a múlt héten egy újabb Levné Potravinybe botlottam a Veveří alsó szakaszán. Valószínűleg jártatok már Levné Potravinyben, ahol három koronáért lehet vásárolni epres tejberizst pár nappal a szavatosság lejárta előtt, és húszért fél kilós csomagolású lejárt műzlit, de ahol az embernek az az érzése, hogy a húsárus polcot jobb elkerülni. Az egyik legforgalmasabb üzletke pont a város közepén található, pár percnyire az Szvobogyáktól. Csúcsidőben zsúfolásig megtelik az aprócska üzlethelyiség, általában diákok és nyugdíjasok tolonganak a polcok között, és versenyt futnak az akciós hermelinért.


Majd három hónap kiesés után feltűnően szembeötlőnek tűnnek a változások. Végülis mi minden történt? Megbukott egy kormány, ki a férfiakat, ki a szeretőket hibáztatja, van aki pusztán a politikusokat, megnyitottak egy szörnyűségesen nagy és eklektikus bevásárlóközpontot a Hlavnyíval szemben, általános politika-undor vett erőt a közéleten, megszaporodtak a Levné Potravinyk, új portásnéni ücsörög a bejáratnál, egy dokumentumfilmnek köszönhetően kirobbant a botrány a termékbemutatókat szervező marketingügynökök körül és sárgulni kezdett a Luzsánki. 

Talán pont azért annyira éles a kontraszt a nyár és az ősz között, mert még mindig makacsul kapaszkodunk azokba a mindent meghatározó nyári élménytömbökbe. Legyen az fesztivál, biciklitúra, egy mediterrán utazás, vagy éppen egy sikeresen megszervezett kódfejtő verseny... 

Kellemes olvasást mindenkinek!

fotó: RolKo



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése