Hova mennél?

http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=550892&gal=photo
A vizsgaidőszak nyilván nem a szórakozásról és a különböző programokról szól - ám egy-egy csábító esemény néha fontos motivációs tényező lehet. Ahelyett, hogy könyvek fölött savanyodva követnéd, hogyan váltják egymást csoszogva a percek, turbó üzemmód bekapcs, mert valami sokkal izgalmasabbra akarod használni a tanulás közben megspórolt idődet!


Például a péntek estére. Ami már önmagában is indok a kikapcsolódásra. Hát még, ha hozzá veszed, hogy most, május 23-án kezdődik a világhírű (de asszem tényleg az!) Ignis Brunensis, a tüzijátékok szemléje! A pénteki bemutató megtekintéséért utaznod sem kell messzire, ugyanis a Csillagtánc címet viselő produkció rendezői egyenesen a Spilberkről lövik az égre fényrakétáikat. A további tüzijáték-bemutatók részleteit megtalálod a programfüzetben.
És ha már az ég felé fordulsz így péntek este, lehet ez az élmény kicsit spirituálisabb. Bármelyik templom ajtaján zörgetnél is, éjfélig nyitva találod. Sőt, hangversennyel, koncertekkel vár a Templomok éjszakája, néhol kivételesen felmászhatsz a karzatra vagy a toronyba is. Te melyik templomba kukkantanál be? Személyes javaslatom az este befejezésére: orgona koncert a Petrovban.

És a hétvégén? Mondjuk túráznál valamerre? Várd meg az éjjelt és kösd fel a bakancsod! Ha már jártál velünk éjjeli túrán, akkor tudod, hogy nem babra megy a játék. Körül-belül 15 km-nyi élmény: pislákoló lámpafények, érdekes helyszínek, éjjeli csend, váratlan fodulatok.... Találkozó: május 24-én, szombaton, 16:00-kor a Zvonářka buszpályaudvaron. Az utitervért kattints ide.

Ha sportolnál, de mégis inkább városi környezetben, és ragaszkodsz a nappali fényhez is, mit szólnál egy kiránduláshoz Prágába?  Ugyancsak szombaton (május 24), az Aed által szervezett Rimet focibajnokságra a te csapatodat is szeretettel várják. A Brünnből fölutazó csapatok kedvezményes regisztrációs díjra számíthatnak;)

Legyen inkább színház, vagy valami szokatlan? Hétfőn este egy különös színtársulat premiérjét nézheted meg a Desert klubban. A rövid előadás a különböző hivatalok dolgozóit mutatja be, és talán nem meglepő módon, egy friss diplomás is a feltűnik a színen... 

Vagy mondjuk inkább utaznál? Elméletben, mert brünnbe kötnek a vizsgáid..... május 27-én Új Zélandról mesélnek a Klub cestovatelů-ban;)

Filmet néznél, de nem tudod, mit? Elég, ha a mozi tudja! Május 28. Scala naslepo - avagy, hagyd magad meglepni a filmmel. Ha nem tetszett, legfeljebb nem fizetsz a kijáratnál. Ne felejts rezerválni belépőjegyet, a nagy érdeklődésre való tekintettel anélkül nincs esélyed bejutni a vetítésre.

Hamarosan újra csokorba szedjük az aktuális eseményeket, hogy minél többen, minél több izgalmas programon részt vehessünk. Oszd meg velünk, ha te már tudod, hova mennél!

illusztrációs kép: http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=550892&gal=photo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése